Kaos.

Jag kan inte beskriva den här dagen på ett bättre sätt än; kaos.
Jag är trött, jag har ont i huvudet, jag mår illa och jag är less. Idag har varit en riktigt upp & ner dag. Små murar har rasat, om man nu kan säga så... Men men, imorgon är en ny dag. Då kanske allt känns bättre igen? =) Jag hoppas så.


Ja, var på antsällningsintervju idag. Troligtvis börjar jag 10 Mars, dock ingenting säkert.



Jag är på dåligt humör, så jag ska nog inte skriva mer =)
Vi hörs! /Frida

Ibland blir jag trött...

... På mig själv och på mycket mer än så. Egentligen borde jag inte skriva dehär i bloggen, men what the f-ck.

Jag har lite ångest... Jag vänder ut och in på mig själv, ena delen skriker "JIPPI", andra delen "NEEJ gör inte så!" Vilken ska man lyssna på? Vilken del ska man ty sig till? Det är så svårt och så förvirrande. Allting delas itu och jag vet inte vad jag ska göra, eller vem jag ska vräka ur mig till för att få hjälp att lugna ner mig. Min värld kan väl inte gå under om någonting händer? Eller?

Jag tror inte på mig själv i dessa stunder. Jag tvivlar så jävla mycket, rent ut sagt. Jag vrider och vänder på varenda del flera 1000 ggr om. Ändå funderar jag på att jag inte vill ha de som de är annars. Eller är det andra som gör det kanske? Jag tror inte att jag lyssnar på mig själv, jag gasar på. Men jag då? När ska jag lyssnas på? Jag vet att jag måste bli som andra, normala, människor. Men om jag själv inte är redo, ska jag ändå göra tvärtemot vad min kropp säger mig då? Ska man lyssna eller gasa på ändå? Jag undrar....


Jag skulle behöva Dig nu. Hjälp mig!

Nä, ursch och fy vad jag är tråkig nu. Stop.
Jag har iallafall ränkat matte idag. Gick sådär. Men jag ska kämpa vidare =)

Nu ska jag försöka sova med all denna förvirring...
Vi hörs /Frida

Kebab House

Idag vaknade jag klockan nio av att telefonen ringer. Okänt mobilnummer... Jag råkade svara utan att jag visste om det och sa nått liknande; Jävla skit. Heeeej (dödstrött). I andra sidan luren hör jag någon säga att dem ringer från Kebab House. Hm... pinsamt! Iallafall jag ska dit på arbetsintervju imorgon kl. 10.00 =)

Men.... Frågan är, vad vill dem anställa mig till? Jag råkade nämligen välja och skicka fel personligtbrev till dem där det står att jag söker deras tjänst som barnpassare!! Detta brevet skrev jag till ett jobb jag sökt tidigare. Men i mailet till dem hade jag däremot skrivit att jag sökte som restaurangbiträde. Okej? Där kan man tala om förvirring, haha.

Nu återstår morgondagen, då jag får veta om det är ett restaurangbiträde dem vill ha eller en tjej som leker med barnen medans dem äter, haha! Spännande... Om jag får jobbet, trots att det står barnpassare, så blir jag nog ganska stolt. Antingen betyder det att dem inte kan läsa, eller så betyder det att min ansökan i övrigt var bra. Eller så är jag den absolut sista ansökan dem har kvar, för att alla andra tackat nej. Vad tror ni? Själv föredrar jag att tro på det andra alternativet...

Hur som helst, det är komiskt! Men nu ska jag göra mig klar, sen åka in till stan och träffa Vickan.
Tjingsolong! /Frida

Berättelsen om Kebab House fortsätter imorgon..........


Fy skäms på mig!

Ja, fyyyy skäms!
Jag skulle ju räkna matte ikväll, hur många mattetal tror ni att det blev? Hm, noll. Har inte ens öppnat boken ikväll. Det är INTE bra... Men jag gick nyss in på mailen och såg att jag hade fått ett fint mail. Jag blev så glad, hela jag. Fick sådan styrka helt enkelt. Jag är lyckligt lottad! Nu är det matte som gäller ihelgen =)

Men imorgon ska jag umgås med Vickan & Fredrik. Det blir shopping (för deras del dock) och för mig blir det att hänga på som en svans, som vanligt, haha. Men det ska bli härligt att komma ut ändå =) Får se om jag sover där till på fredag eller om jag åker hem efter att vi varit på stan. Återstår att se...

Känns nästan som att jag måste hem iallafall. Måste städa och tvätta kläder (som jag skjutit upp ett bra tag nu) och dessutom vore det bra att prioritera lite matte där på kvällskvisten imorgon. Eller vad säger ni? Ja, tack. Nåväl, morgondagen får helt enkelt visa vad som händer.

Nu ska jag slå på en film och sedan sova. Ska upp i hyfsad tid imorgon, ringa läkaren och sedan dra till staden.
Vi hörs! Gonatt på er allihop!
Kram Frida

1:a april smäller det!

Vilket skämt! Eller nej, det är inget skämt! För då ska jag vara på Dille i Östersund och gör mina sista prövningar =) Det känns bra, men f-n vad nervös jag blev och stressad! Nu gäller det att INTE ligga på latsidan längre. Plugga Frida, plugga! Matte, matte, matte.... Tragla! Yeh, here I gooo!


Förövrigt så brann hotellet som jag och syrran skulle bo på i Eskilstuna ner inatt. Som tur var så såg mamma det på nyheterna tidigt i morse, så syrran ringde och bokade rum på ett annat hotell =) Sikken tur! Annars hade vi kanske inte fått någon plats, för jag kan ju tänka mig att alla kommer vara ute efter en ny hotellplats nu. Känns iallafall underbart att det löste sig, det värsta som kan hända nu är väl att flygen strejkar så inte syrran kan komma. Det skulle inte förvåna mig direkt, ingenting går som på räls.

Idag ska jag bara vara hemma och vara barnvakt, medans min faster kör hennes man och min farmor till fygplatsen. Dem ska få åka till England... Fuskit =) Men jag ska sätta mig och tragla med matten ikväll, när jag ändå har tid.


Vi hörs senare!
Kram
Frida

Östersund, kära Östersund!

Just nu sitter jag i min säng, med datorn i famnen. Jag lyssnar på musik och har just läst breven jag gav till de mest betydelsefulla människorna i Östersund, innan jag avslutade de kapitlet i mitt liv.

Och...

Ibland kommer det dagar, nätter och stunder då hela kroppen fylls av saknad. Just nu är det en sådan stund, då jag saknar Östersund och Dille över allt annat. Den tiden var så speciell och det hände så mycket under åren, saker som jag kommer minnas livet ut. Då var det både bra och dåliga saker, men nu känns varenda händelse bra och underbar. Händelser som gett mig lärdomar, som gjort att jag vuxit och blivit den jag är idag. Jag kan inte beskriva allting i ord, saknaden är överflödig. En del av saknaden gör ont, för jag vill inget hellre än att backa tiden. Den andra delen av saknaden är härlig. För jag vet att när jag väl är där är mitt liv som en dröm. En dröm som jag längtar efter varje dag och varje dag när jag är där mår jag som en prinsessa. Det är underbart och det slår all rikedom i världen.

De tre åren jag tillbringade i Östersund är nog den hädelserikaste tiden i mitt liv. Händelserik på lärdomar. Jag saknar att vakna varje morgon och fundera; Vad ska jag lära mig idag? Även fast jag inte insåg då hur underbart allting var, kan jag idag förstå att jag älskade/älskar det, hela tiden.
 
Det är underbart att veta att jag alltid är välkommen dit, men inom mig finns ett litet tvivel, som talar om att det kanske inte altid kommer vara så. Fast det är kanske bara en rädsla som inte är sann? Vad vet jag. Förhoppningsvis är det så. Okej, vi säger att det är så!

Åh, Dille, kära Dille. Det gör lite ont i mig när man hör folk klaga på saker & ting, det har det alltid gjort. För en bättre plats än Dille är svårt att hitta. Jag börjar tro att det inte ens finns något bättre. Bättre människor, bättre lärare, bättre rektor. Ja, existerar det? Så många människor med så mycket omtanke och kärlek, på en och samma plats. Det är otroligt. Minnerna kommer förevigt finnas inom mig, och jag tror att jag talar för många andra också. Minnerna hjälper mig att gå framåt, de ger mig en drivkraft som inte går att förklara. Jag kämpar, fortfarande med dem, även fast dem kanske inte vet om det. Men min drivkraft tackar jag Dille m. befolkning för. Och även fast dem inte vet om det, så hjälper det mig. Det är huvudsaken, åtminstone för mig.

Och att inte tala om hur mycket jag saknar Maggan m. familj och gården! Första helgen i februari -08 var första gången jag sov där. Första natten på den där underbara platsen. Häromdan slog det mig att det faktiskt var ett år sedan. Tänk att det känns som igår, tiden bara spinner iväg och man hinner knappt med själv. Jag minns så starkt första veckan då vi sladdade med bilarna på "banan" runt ladugården, jag E, E och M. Vi skrattade så det sprutade tårar. Det var trygghet och lycka för mig. Helt underbart. Min första shopping tur med E, den var fantastisk. Stunderna jag tillbringade med hästarna i hagen, stunderna jag bara satt ute och kände hur underbart allting var. Det kallar jag - Lycka.

Det kändes som att beskedet kom över en natt, beskedet om att jag skulle flytta, sluta skolan och starta på ett nytt kapitel. Fyfan, rent ut sagt, vad det tog hårt på mig. Jag har inte gråtit så mycket sedan jag förlorade min ängel Donna, tror jag. Men precis som med allting annat så går livet vidare. Och nu är jag där jag är idag. Tack vare Dille med fler; A, L, E, E, K, P, M, E, M och många fler. Och trots de beskedet om skolan, har jag ändra kvar alla i mitt hjärta. Jag önskar bara att jag fick träffa och prata med dessa betydelsefullare människor mer än vad jag gör idag. Jag saknar dem.

Snart åker jag upp igen, det är alltid lika underbart. Samtidigt som det är lika hemskt att lämna det igen. Men om jag vill så kan jag alltid åka dit och det gör mig lycklig. Jag är glad som har dem jag har, även fast dem inte står bredvid mig dagligen.

"Something never change"
Det är precis så det är. Vissa saker förändras aldrig, mina känslor till Östersund och alla betydelsefulla människor där, dem är alltid lika och kommer alltid att vara det.


En sak är säker:
Jag är rik på känslor och människor i Östersund, andra är rik på pengar. Min rikedom är bättre.

I mitt hjärta, föralltid.
Jag älskar er.

Fettisdagen!!

Och jag har ätit en semla nu på kvällen...


Det var riktigt gott. Men jag skulle ju inte äta sånt här onyttigt. Men en gång per år måste man väl få åtminstone en semla? Det är ju en slags tradition trots allt. Kanske gnepig tradition iofs.


Ikväll har jag mailat till skolan, så jag hoppas på att få svar imorgon. Måste få veta hur de blir nu känner jag... Känner mig så stressad, som jag nämt i tidigare inlägg.

Hm, händer inte så mycket annars, eller ju egentligen hur mycket som helst. Men inget nämnvärt direkt. Väntar också på att läkaren ska ringa. Ja, de är mycket väntan nu och jag verkligen avskyr det. Men vad ska man göra? Finns inte så mycket att göra, bara gilla läget och fortsätta vänta...

Längtar och väntar grymt mycket till nästa helg då syrran och jag ska umgås <3

Har även varit tvungen att skjuta upp gastroskopin till 9:e mars för att jag ska kunna få skjus fram och tillbaka. Kan vara skönt att slippa åka buss efter undersökningen kan jag tänka mig... Så den 9:e ska jag genomgå den där obehagliga skit undersökningen.


Hur som helst, de rullar på och mina idéer jag har hoppas jag ska bli verklighet snart. Tills dess = hemlighet =)

Kram & Gonatt!
(Nu ska jag kolla på medium snart)

Whiskey lullaby

Jag älskar den låten <3

(Brad)
She put him out like the burnin' end of a midnight cigarette
She broke his heart, he spent his whole life tryin' to forget
We watched him drink his pain away a little at a time
But he never could get drunk enough to get her off his mind,
Until the night.

Chorus: (Both)
He put that bottle to his head and pulled the trigger
And finally drank away her memory
Life is short but this time it was bigger
Than the strength he had to get up off his knees
We found him with his face down in the pillow
With a note that said I'll love her 'til I die
And when we buried him beneath the willow
The angels sang a whiskey lullaby.

.........


http://www.youtube.com/watch?v=7gV3g9LCvPc

YES!

Nu är det bokat, biljetter, hotell & konsert! Syrran kommer nästa helg =) På fredag åker vi till Eskilstuna, där vi ska sova på hotell och gå ut tillsammans =) Ska bli underbart att få umgås, bara jag & hon. Jag tror aldrig att vi har umgåtts, som systrar, på de sättet nångång. Vi kommer ha den underbaraste kvällen någonsin. Tillsammans. Jag längtar så jag spricker. Och vet ni vad? Helgen efter det får jag träffa Therese =) Underbart!

Anna, jag vill träffa dig med! NU <3 Kom hit du också =)


Ja iallafall, jag har varit lite frånvarande härifrån. De beror på sprängande huvudvärk (är grymt stel i nacken). Hur som helst så ordnade det sig med skjus till Mimmi & David i lördags. Så jag åkte dit, drack lite gott med dem o en till, Thomas (?), och surrade skit. Det var trevligt som attan. Stannade där tills idag. Så igår hade vi mys med god mat, frukt, chokladpudding och film. Lugn och skön helg. De var underbart, tack för det kära vänner! De är sånna kvällar som behövs. De är då man stannar upp och upptäcker hur bra vänner man faktiskt har. De borde uppskattas mer och definitivt oftare! Jag tycker om er.

I veckan ska jag lägga manken till och söka jobb, åtminstone sommarjobb, så jag kan ta körkortet i sommar =) Det skulle ju vara toppen, verkligen!


Men nu ska jag fokusera på att sova. Så jag ska stänga ner datorn och lägga mig under täcket =) Förhoppningsvis bli av med huvudvärken också. Men, vi hörs!

Gonatt =)

Blä dag, helt enkelt.

Idag skriiker min kropp NEJ.

Vaknade jag först vid nio och upptäckte att min käke hade låst sig, vilket gjorde ont som sjutton + att min arm var bortdomnad, så jag bestämde mig ganska snabbt att försöka somna om, vilket jag också gjorde. Vaknade vid elva igen och inget var förbättrat. Klev upp ändå, hela kroppen var allmänt konstig. Kunde knappt få i min nått p.g.a. käken. Skakade som f-n, mådde illa och var helt lealös. Ögat var rödsprängt och jag orkade knappt lyfta en sked. Kände/känner mig totalt svimfärdig.

Jag hatar sånna här dagar.
Tänk om man ändå visste vad problemet var. Eller ja, på ett sätt vill jag inte veta, men ändå...

Ja, som ni kanske förstår så blev det ingen promenad. Och det irriterar mig, det gör mig förbannad. Jag vill ju, verkligen! Är rätt trött på att kroppen ska skrika på dehär viset =/ Men det blir väl bättre, hoppas jag. Men ibland känns det lite för hopplöst.


Nu ska faster hyra filmer som vi ska glo på ikväll. Mimmi ringde och ville ha mig dit ikväll, men jag kan inte ta mig dit på nått sätt. Annars vore det ju förstås trevligt att umgås lite.




Orkar inte skriva mer... Återkommer.
Tjing!

Hjältehunden från New York.

Den ska jag titta på nu ikväll innan jag somnar. Jag är trött och de är så skönt =) Känns som att jag börjar få ordning på min sömn och dygnsrytm, härligt! Det gäller bara att hålla dehär nu. Det enda som fattas är ett jobb, pengar och ett körkort. Men det kommer de med... Har lite saker på G som jag verkligen hoppas på =)! Så, håll tummarna!

Imorgon ska jag vara hundvakt till min kusins hund. Eller ja, hela familjen... Men jag tänkte ta med honom ut på en långpromenad! Det är så fruktansvärt skönt att promenera och nu ska jag hålla vid detta! En promenad varje dag, punkt. Som det känns nu så kommer det gå strålande =)


Jag har massor med tankar och idéer i huvudet just nu. Både bra & dåliga, haha. Men det är skönt, faktiskt. Jag är taggad just nu och det är bra. Men jag är stressad över skolan. Jag vet inte vad jag ska ta mig till? Ingenting är färdigt ännu, jag har inte ens fått alla uppgifter. Jag känner att massvis av stress och oro läggs till skolan, just för att jag ingenting vet... Jag väntar på mailen och hoppas innerligt att dem kommer snart. Matematiken är totalt off. Det måste jag verkligen ta tag i, likaså idrotten (skriva ner det jag gör m. reflektioner) och jag måste även bli bättre på att ta min vilopuls, så jag kan skriva de där förbaskade diagramet.

Aja, det blir bra tillslut. Jag är ju faktiskt kanske klar i mars!
Men jag har börjat fundera, vad ska nu vara min ursäkt till att få åka dit lite titt som tätt? Kommer folket där fortfarande vilja träffa mig, när skolan faktiskt är totalt över? Det hoppas jag. Jag vill åtminstone träffa dem, så nångång kanske man kan tvinga sig på ett besök? =) hehe. För, jag kommer ju aldrig glömma dem, även om jag lägger av med skolan. Aldrig. Och jag hoppas ändå att dem känner desamma....


Nog med tankar. Nu ska jag slå på filmen, sen ska jag sova. Det blir upp tidigt imorgon igen!
Kram & gonatt =)


IGÅNG!

Wiie. Jag är igång! Har aldrig någonsin haft såhär mycket överskottsenergi, men ack så underbart det är! Eftersom ingen vill göra något med mig idag så gick jag ut ensam på en långpromenad i de fina vädret idag, fotade lite osv. Det var mysigt =) Plumsade i snön i skogen, svettigt men nyttigt!

Lite bilder:


Tommy, min faster och hennes familjs katt.


Tittut i skogen =)


En bild som jag gillar =)


En vacker häst som jag såg efter vägen =)


Sådärja =) Nu ska jag käka middag, sen ska jag skriva lite på Idrottsläxan och sedan hoppas på att jag får besök av Vickan & Fredrik =) De vore härligt!

Skriver mer senare!
Kram på er =)

SOOOOOOOL!

Super duper varmt & strålande sol...

... men jag får INGEN med mig ut! Inte ens barnen.
Tokiga sörlänningar säger jag bara =)

Nu skulle verkligen inte en ridtur sitta fel. En långpromenad med hundar i skogen. Pulkaåkning i backen. Ja, vad som helst! Jag vill göra något, inte ligga inne en sån här dag.

Nej, jag tar en promenad ensam om inte någon hör av sig snart.

Tjing!
/Frida 


Something

Hej!

Idag vaknade jag vid 9, duschade och gjorde mig iordning. Sedan åkte vi och hälsade på farmor, käkade lunch där och tog det lugnt. Trevligt! Efter det bar de av till stan, gick på möte - gick bra - och sedan for jag hem och var hundvakt igen. Blev en långpromenad i mörkret! Jag som hatar att gå ensam i mörker... och i skogen... Så jag drog på hög musik på mp3´n och gick i rask takt. Det gick bra och jag överlevde =) Det är skönt att vara igång lite! Har sjukt mycket överskottsenergi efter allt sängliggande...

Jo, förresten, var på Vård C och tog en MASSA prover, innan vi åkte till farmor. Blir spännande att höra resultaten, vill dock inte veta om det är något. Känns bäst så. Fick mig ett gott skratt iallafall =) Läkaren hade sagt att jag skulle göra ett gravtest. Tjooohoo, jag gravid, nunnan? Skulle inte tro det =) Ja, komiskt.

Det finns så mycket jag skulle vilja skriva.
Men jag håller det.

Och vet ni vad? Den 6e får jag träffa syrran =) Hon kommer neråt landet och förhoppningvis ska vi umgås, bo på hotell och äta & dricka gott =) Gaassch vad jag längtar! Hoppas bara att ekonomin tillåter.


Nu ska jag gå på toa, börja läsa en ny bok och sedan sova.
Gonatt!
/Frida

Fullspäckad dag!

Idag har varit en BRA dag! Nästan inge telefon, i stort sätt ingen dator (bara några få sekunder tills nu) och dessutom stall & promenad! Helt j-vla underbart! Äntligen kände jag mig som mig själv =)

Klev upp vid halv 7, käkade frukost och gjorde mig iordning för stallet. Åkte dit, fodrade/släppte ut hästar, mockade, red, sopade & donade. Det blev en ridtur på ungefär 1 timme på Stjerni, tillsammans med Eva & Fengur, ute i skogen. Det var riktigt mysigt, men väldigt kallt om fötterna... Men, helt klart värt det!

Sedan kom jag hem, fikade lite. Mimmi kom hit och jag fick vara hundvakt till Raylie (?!). Städade lite och gick sedan ut på en 30/40 minuters promenad med hunden. Gick förbi John Hickeys stall, j-vlar vilka fina hästar han har! Ståtliga och vackra. Gården såg också riktigt trevlig ut =)

Efter promenaden fick vi besök hit så jag satt och surra ett bra tag, Mimmi kom även tillbaka och vi fick en hel del skratt =) Alla åkte hem och vi (allihopa här i huset) åkte till Hobo, tror jag de hette, och surrade lite.


Idag har jag fått in en massa idrott också, känns ypperligt!
Men nu är jag j-vligt trött, så jag ska nog sova snart. Ska upp tidigt imorgon med, vi ska åka till farmor och hälsa på, sedan blir det en sväng på stan, handla lite osv.

Nu kallar sängen på mig! Gonatt!
Ja, jag vet... Blev mycket flummigt inlägg nu. Skyller på att jag är trött som sjutton! =)

Stallet =)

Nu drar jag till stallet, underbart!

Skriver mer sen när jag är tillbaka =)
Ha en bra dag!! (De ska jag ha!!!!)
Kram Frida

Ridning!

Orkade inte blogga igår, min värld var lite upp & ner. Men det gick över och idag har de varit en relativt bra dag =) Men imorgon blir dagen BRA! Åtminstone morgonen ser jag framemot, för då blir det ridning!!

Jag har inte ridit på två månader så det ska bli underbart att få komma ut till stallet igen =) Jag hoppas att min kropp orkar med ridningen, men det ska den göra har jag bestämmt!

Hm... Ja, jag känner mig ganska fåordig just nu. De finns nog massa att berätta och skriva, men de är något som jag ska hålla för mig själv just nu. Så, ni får helt enkelt se om jag skriver det sen...



Nu ska jag försöka titta på Andra Avenyn på webbtv:n. Hoppas att de fungerar.
Tjingsolong!
/Frida

Gränby Centrum.

Idag har jag sprungit omkring med Mimmi på Gränby C, vilket var roligt =) Kändes skönt att umgås igen, var ett tag sedan. Hon shoppade hejvilt och jag följde efter som en svans, privat shoppingguide ungefär =)

Dem hade mycket fint i affärerna nu. Men utan jobb blir det inget inhandlat. Sen kom min dåliga självkänsla på besök, vilket var mindre roligt såklart. Jag ska helt enkelt inte gå i affärer! Det är de sämsta jag kan göra, så länge jag ser ut såhär! Den dagen jag har pengar och kan köpa mig fina kläder, den dagen då jag kan bära upp fina kläder på min kropp, då kan jag gå in i en affär igen. Kanske man ska prova den där äppel dieten? =) hehe.

Nejdå, jag ska träna! Så typiskt att det kostar pengar bara. Jag måste ha ett jobb.

Men de gör mig lite ledsen att jag aldrig får något. Blir troligen ingenting som personligassistent heller. Ibland undrar jag om man ens är duglig till nånting? Det är tröttsamt. Ingen har varit arbetslös så länge som jag! Det tär på mig att inte göra nånting vettigt. Men de verkar inte spela någon roll hur mycket jobb jag söker. Jag får ju ingenting iallafall.


Hej dåliga självkänsla, hej & välkommen!
Ryck upp dig!



Nu ska jag sätta mig och läsa lite ur boken.
Vi hörs senare igen...
KRAM 


Djuren.

Idag klev jag upp ganska tidigt, halv nio. Kom nyligen in igen, har varit ute och fodrat + vattnat alla djuren här ute, kossorna, hästen och fåren. (Okej! Jag har inte vattnat dem, bara gett dem vatten).

Nu blir de en liten brunch med fil och kaffe! Funderar på om jag ska ta mig en promenad sen, får se... Annars blir det städning i huset innan vi lämnar det ikväll.
Jo, inatt kändes det som att vi tältade ungefär, jag höll på att, ärligt, pissa på mig av skratt =) Jag, min faster och två av mina kusiner delade säng, en dubbelsäng, och jag kan ju säga att vi låg där som ihopknölade köttbullar!! Men fick iallafall lite sömn, förutom att hunden låg PÅ mig halva natten och sov. Hm.....

Förövrigt måste jag verkligen tänka på vad jag äter. Jag måste vara snäll mot min mage, för nu mår den inge bra. Har ätit alldeles för mycket onyttigt igår!

Nä, nu blir de kaffe o fika!
Tjingsolong =)

Dikt.

Vad du än intalar dig själv...

Sorg är inget du upplever

Sorg väljer ut dig

Livnär sig på dina känslor

Skaver mot själen

Som stenen i din sko.

Sorgen lämnar dig aldrig

Sorgen byter skepnad

- men lämnar dig aldrig.


Sorgen sprängs innuti din bröstkorg

- bara du rör den.

Lämna den orörd

Jag är inte less, jag är inte arg och jag är inte sorgsen, jag bara älskar dikter.


Gräsö!

Japp, nu sitter jag på bussen på väg till Öregrund =) Därifrån tar jag färjan över till Gräsö! Ska bli skönt att få komma ut i "skogen". Kanske tar mig en promenad imorgon ute på ön, vore mysigt!

Jag älskar min dator och mitt mobila bredband sånna här gånger, när man har en lång bussresa och inget annat vettigt tidsfördriv att göra. Jag är framme i Öregrund kl. 16.55, dvs om lite mer än en timme. Hoppas på att det blir lite mys idag, kanske med någon god mat, de skulle sitta fint! =)

Innan jag satte mig på bussen hit träffade jag Carro för första gången, riktigt trevligt! Dock var jag nog inte den roligaste idag, förlåt Carro =) Vi får träffas igen, tycker jag! Kanske på torsdag då??

Hm, nu ska jag kolla vidare här på nätet lite, medans datorn fortfarande har kvar batteri.
Vi hörs! =)

/Frida

Alla <3´ans dag!

Yeeeey! Eftersom jag somnade sent inatt kan ni ju bara tänka er när jag vaknade... Nyss! Sovit som en stock, dock har Anna min kära vän ringt och väckt mig lite titt som tätt sen tjugo över nio. Men ja, de gör inte så mycket =)

Hm... Idag då, vad ska ni göra?
Själv vet jag inte än vart dagen bär av. Antingen blir det Knutby hos Vickan & Fredrik el. så blir det Gräsö m. faster & familj. Vi får helt enkelt se, det är bara de att de är en timme kvar tills bussen går så jag hoppas att Vickan hör av sig =)

Det blir ett kort inlägg nu, måste hoppa i duschen och hinna göra allt klart innan bussen går. Men jag tar med mig datorn vart jag än åker, så ni hör kanske av mig senare =)


Ha en bra dag nu! =)
Kram Frida

Fortsättning...

Efter några tankar och många om och men har jag nu bestämt mig för att ändå fortsätta blogga. Jag tänker ofta på vad jag ska skriva i nästa inlägg osv, så det känns alldeles för tomt att inte kunna skriva ut det man tänker på. Jag har även kommit fram till och bestämmt mig över att jag inte ska låta folk klampa på det jag skriver, dem har ingenting med mig att göra (nästan) och dessutom är det bara tragiskt för dem som känner att dem måste klaga.

Jag har inte somnat än, fastnade vid tv:n. Suttit och kollat på en film på fyran. Farliga sinnen. Det var en film i min smak, några tårar fälldes. Den var tragisk och lyckofylld på samma gång. Perkfekt, helt enkelt.

Men just nu har jag nyss bäddat ner mig så jag ligger här med datorn i famnen, lyssnar på Lars WInnerbäck och bloggar. Vadå desperat av att blogga...? Hm, ja! Dagarna utan bloggen har faktiskt varit relativt tråkiga, och därför ska ingen ta bloggen ifrån mig iallafall =) Suget om att skriva, som jag pratade om tidigare - de är viktigare!

Det händer inte så mycket på skolfronten nu. Jag väntar fortfarande i hopp om att få någon/några uppgifter snart. Medans slår jag upp matteboken ibland. Men den tynger så för det mesta ligger den i hyllan. Men det ska bli ändring, det måste bli det! =) (självpeppning).

(Det är en galen fluga härinne! Jag tror jag blir galen...) Bara en parantes.

Och ja, imorgon är det alla hjärtans dag, eller ja... snarare idag! Jag ska tillbringa dagen på Gräsö eller tillsammans med några vänner, ingenting är klart ännu. Får helt enkelt se hur det blir =)


I och med denna dag vill jag tala om för alla mina nära vänner och alla andra kära hur mycket ni betyder för mig! Jag är en lycklig människa som har er. Alla människor som finns där och stöttar när det behövs som mest. Alla som jag vet att jag alltid har vid min sida, vad som än händer och hur sällan vi än träffas. Ni är många och det är ni som ger mig hopp, styrka och lycka! Jag önskar att jag kunde träffa er oftare. Även fast jag inte nämner namn här så vet ni garanterat vilka ni är!!! Jag saknar er, jag tycker superduper mycket om er, jag är stolt som har er och ni är värda allt guld i världen! Tack för att ni finns <3

Sluta?

Kanske man ska sluta blogga? Jag som nyss var så sugen på att skriva och i huvudet radas blogginlägg efter blogginlägg upp, men trots det skriver jag ingenting viktigt. Dessutom vet jag inte vilka som läser bloggen och onödig information, som jag skriver av bara farten, blir så tokigt. Mitt liv är tydligen roligt att tjafsas om enligt vissa. Jag blir bara så arg och besviken, så ska de väl inte vara? Eller så ska man kanske lösenordsskydda bloggen så att man vet vilka som läser? Jag som tänkte att detta skulle bli något gott.
Eller så slutar jag helt enkelt att prata om mig själv och tar bara upp saker om tvpogram el. andra tråkiga saker.

Jag ska fundera så får vi se hur det bli. Under tiden får ingen veta vad jag gör el. hur min närvarande sjukdom/sjukdomar läker.


Hej då, så länge.

/Frida

2a Mars (!!!!!!!!!!!!!)

Ett kort inlägg ikväll. Var på Vård C och ska nu bara vänta på provsvaren för att se vad de "säger". Hann iallafall åka dit innan lunchen så det var skönt =) Sprang runt på stan lite också, vilket var trevligt!

Nu ligger jag och latar mig i sängen, ska snart sova. Sen ska jag upp och åka in till tandläkarn imorgon. Sen blir det att fira faster som fyller år. Fullspäckad dag helt enkelt.

Jo, fick brev på posten idag. Den 2a mars ska jag göra gastroskopin! Jag är sjukligt nervös måste jag säga.........



Nu orkar jag inte mer idag. Dödstrött.
Go natt =)

(!!!!)

Gah, jag blir tokig! Vaknade halv åtta, döttstrött! Klev ändå upp och gjorde mig klar för att åka in till Vård C. När jag gick till bussen, så ser jag hur bussen kommer ute på vägen (för tidigt!), så jag börjar springa och fiftar med armarna, men den dumma busschaufören åkte förbi. Trots att jag inte var långt från vägen! Jag blir så less på bussar som kommer förtidigt och som dessutom inte kan stanna i några sekunder och vänta när dem ser en människa vifta hejvilt för att försöka få komma med! De är dessa bussar man stöttar varje månad med en hutlös summa, fyfan! Där pratar vi låg kundkänsla.

Nu går nästa buss tio över tio, vilket betyder att jag kommer vara på Vård C tjugo i tolv! Attans...

Nåja, nu sitter jag och väntar på att Vård C ska ringa upp mig. Tänkte höra när dem har lunch, onödigt att åka dit om dem ändå har lunch när jag kommer fram... Isåfall åker jag i eftermiddag istället.

Vilken bra start på dagen, verkligen!
Men den blir förhoppningsvis bättre =)

Uttråkad.

Snart ska jag kliva upp, om 5 timmar. Nu är jag uttråkad som bara den, därför ska jag göra en sån här uttråkig lista igen, håll ut..... =)

  1. Tre namn jag lyssnar till: Frida, Frojl & FiaMia
  2. Någonting jag tycker om med mig själv: Styrkan
  3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: En del av utseendet
  4. Detta är jag rädd för: Att misslyckas
  5. Tre saker jag vill ha varje dag: Kärlek, mys i stallet & sociala kontakter 
  6. Tre saker jag absolut inte kan göra: Sjunga, rita och dansa
  7. Detta tycker jag om att göra: Vara i stallet, spela handboll och umgås med vänner 
  8. Detta vill jag göra just nu: TRÄNA
  9. Bästa känslan: Lycka
  10. Värsta känslan: Ångest
  11. Egenskaper jag gärna vill att min partner har:  Rolig, självständig, omtänksam 
  12. Är jag kär just nu? Nej
  13. Jag vill gifta mig? Jag vet inte, kanske.... 
  14. Följande saker vill jag göra innan jag dör: Uppnå mina drömmar, hjälpa människor
  15. Min käraste ägodel? Hm... jag vet inte?
  16. Något jag vill ha i present: En häst 
  17. Detta har jag på mig just nu: Tröja, underkläder, pyjamasbyxor & raggsockor 
  18. Favoritkläder: Myskläder
  19. Favoritdjur: Häst
  20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: Lyssnar på det mesta
  21. Favoritlåt just nu: Svårt att välja.....
  22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan: Roligaste: Svenska/Samhällskunskap Tråkigaste: Matte 
  23. Stjärntecken: Stenbock
  24. En film jag älskar: Taken 
  25. Tv-program jag gillar: Hm, vet inte
  26. Favoritdoft: ?
  27. Detta äter jag gärna: Blodpalt el. flygande jacob 
  28. Dricker helst: Vatten
  29. Favoritgodis: Helt klart choklad 
  30. Hit vill jag gärna åka på semester: Rom el. Island 
  31. Färg på mina ögon: Grön/Blå - tror jag? 
  32. Min längd: 177 cm
  33. Jag tror på: Den egna viljan
  34. Jag spelar: Spelade handboll
  35. Personer jag beundrar: Finns några stycken
  36. Så här bor jag: På en mindre gård
  37. Antal döda krukväxter i hemmet? Inga xD
  38. Det här tänder mig: Mys
  39. Det här gör mig avtänd: Bajs
  40. Favoritfärg: Lila
  41. Favoritcitat: Har ingen favorit 
  42. En hemlighet jag vet: Det håller jag tyst om! 
  43. Bästa present jag fått: Donna Maj <3
  44. Senast köpta skiva: Oj, det minns jag inte ens
  45. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: Hm, jag vet inte 
  46. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Min fötter och min mage (näsan också)
  47. Udda förmåga/egenskap: Har nog inte någon sådan
  48. Om jag vore ett djur skulle jag vara: En fågel, FRI 
  49. Vad lyssnar du på just nu? Lugna Favoriter på radion 
  50. Vad har du gjort/ska du göra idag? Tagit det lugnt i förhoppning om att bli frisk
  51. Var är dina föräldrar födda? Gällivare & Uppsala
  52. Vad är det senaste du installerade på datorn? Limewire
  53. Vilken är din favoritrestaurang? Äter inte ute så ofta 
  54. När badade du i en pool senast? Minns inte 
  55. Hur många barn vill du ha? Ett, max två
  56. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Hm, vet inte
  57. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?: Nej inte alls 
  58. Vad har du för TV-kanaler? Oj, ganska många
  59. Har du åkt moped någon gång? Ja
  60. Har du busringt någon gång? Ja, massa gånger 
  61. Har du fått felparkeringsböter? Har inte ens körkort ^^
  62. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump? Ja, jag vill!
  63. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Turkiet
  64. Har du en egen trädgård? Nej
  65. Vilken är din favorit bland tecknade serier? Serier? Vet inte. Älskar Lejon Kungen dock
  66. Kan du alla orden i nationalsången? Nej
  67. Badkar eller duschkabin? Badkar 
  68. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? PS I love you 
  69. Favoritpizza? Någon med massa grönsaker på
  70. Chips eller popcorn? Popcorn, helt klart
  71. Vilken färg på läppstift använder du? Inget alls, möjligtvis lypsyl
  72. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Nej, haha
  73. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Nej
  74. Apelsin- eller äppeljuice? Apelsin
  75. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Släktingarna här nere. Kinamat! 
  76. Favoritchoklad? Vilken som helst, nästan
  77. När röstade du senast? Aldrig röstat
  78. När åt du en hemodlad tomat sist? Minns inte 
  79. Har du vunnit en prispokal någon gång? Ja =) I skytte och handboll
  80. Är du bra på matlagning? Nej verkligen inte
  81. Klarar du att tanka själv? Ja
  82. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen de visar på TV? Nej
  83. Pepsi eller Coca Cola? Coca Cola 
  84. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Nej
  85. Vad var det senaste du handlade? Banan och yoggi
  86. Har du kräkts offentligt? Ja, när jag gick i fyran
  87. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? Sann kärlek är viktigare
  88. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Vet inte
  89. Har du ringt något betalnummer? Nej
  90. Kan man vara vän med sitt ex? Ja, självklart
  91. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Oj, minns inte (?!) 
  92. Hade du mycket hår som liten bebis: Ja
  93. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Telias
  94. Vad har du i din väska? Almenacka, papper, onödiga saker osv
  95. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Lyssnar musik
  96. Vad har du att vara tacksam för? Allting egentligen
  97. Var hittade du den här listan? På någons blogg, minns inte vems ^^ 
    98.   Personer jag vill ska fylla i denna enkät: Malin A, Rania ^^



    KLART! Vad ska man hitta på nu då? =) Försöka sova, jatack!

    Gonatt gott folk!
    /Frida

Vad ska jag göra??

Happ.... Nu sitter jag här igen och jag blir inte bättre! Jag kallsvettas, mår illa, har ont och går på toa rätt ofta. Jag är helt matt i hela kroppen - yr, trött och seg, ja... Totalt matt. Det gör ont att gå på toan, om ni förstår hur jag menar. Jag mår bättre korta stunder, men sen blir de sådär jobbigt igen. Jag hatar det! Jag orkar inte vara såhär seg och slö längre.... Det går inte ens att beskriva känslan. Frågan är nu om jag ska vänta till nästa provsvar eller om jag ska åka in till sjukhuset nu? Jag vill bara bli frisk, inte ha det såhär nåmer... =/

Jag orkar inte skriva mer i bloggen, det blir ändå bara tråkiga inlägg nu när jag mår såhär och de är inte alls kul att läsa, kan jag tänka mig.


Hoppas ni mår bättre!
Kram Frida

Tråkig.

Idag är jag en tråkig person, det är bara att konstatera. Jag har inte alls mått bra idag, kallsvettats och haft ont. Jag tror inte att min infektion är borta, inte på långa vägar. Och om den är det så är de verkligen något annat som inte står rätt till.. Jag har varit sjukt trött idag och inte fått någonting gjort. Tittat på massor med filmer dock och legat & vilat. Imorgon måste jag räkna matte, vare sig jag mår dåligt eller inte. Det måste helt enkelt göras. Och jag är också stressad över att jag ännu inte har fått mina uppgifter i några av de andra ämnerna. Hoppas dem kommer snart så jag kan vara lite lungare iallafall....

Och på tal om jobb så kommer jag få veta, inom den närmsta veckan, om jag blir kallad till intervju eller inte. Så, det gäller att hålla tummarna nu. Jag behöver verkligen ett jobb! Jag behöver tjäna mina egna pengar så jag kan spara lite och kunna ta körkortet i sommar. Jag behöver det verkligen!

Jo, Linda... Givetvis menar jag MixMegapol, Adam & Gry! Det är bara min hjärna som blivit virrig här nere i södern =)

Ja, ikväll kollade jag ju på melodifestivalen. FYFAN säger jag bara! Helt ärligt, tycker ni inte att Sverige skämmer ut sig litegrann? Vissa av låtarna var väl iofs okej, men inte i en melodifestival?! Låten jag tyckte skulle vidare fick såklart inte ens någon chans alls att ta sig vidare. Om man ser på alla andra länder de senaste året så är det ju sån musik folk vill ha! Varför ser folk inte det? Eller är det jag som är ute och cyklar igen??

Hur som helst, nu tänkte jag slå på ännu en film (tror snart jag sett alla filmer i huset!!!) och sedan ska jag försöka sova. Men eftersom min dag inte har varit ett dugg händelserik så tvivlar jag på att John Blund kommer besöka min inom den närmsta timmen iallafall. Men ha en god natt allihop =)





Nästa helg, jag längtar!

Förresten...

Linda! Jag vet nog vart du menar att det finns "liv i luckan" =) Och jag måste få säga att jag saknar det livet. Alla skrattattacker, alla stunder med djuren, alla mysiga spelstuder, alla flummiga saker som de pratas om, allt musik lyssnande, allt bak & stök =) Helt enkelt, allt som jag upplevt med dig och din familj. Det är minnen för livet! Och jag önskar att jag bara kunde sätta mig på planet och uppleva allt detta igen, varje dag. Utan att det skulle kännas svårt att åka upp. Jag önskar att jag bodde närmare dig, eller du närmare mig.

HAHA, jag minns en gång hemma hos er när jag skulle leka häst =) Jag skulle tölta med höjd rygg och fin form + höga lyft! Jag måste ha sett knäpp ut, haha. Och det var faktiskt ganska så svårt att uppfylla en 8:a!

Jag minns också alla krig vi haft, haha! Med chokladpudding, vatten, grädde & rispuffar! =) Speciellt minns jag gången då vi kombinerade grädde och vatten, haha!!! Oj oj, vilka skratt! Och vilket klet =) Dusch, ja tack! =)

Och... Alla gånger vi åkte till stallet på morgnarna när DJ stod i Gällivare! När vi lyssnade på rix morgon zoo och skrattade till deras totalt sjuka skämt =) När vi fikade & snackade gojja i stallet medans vi hörde hästarna tugga sin mat.

Gången jag tog hand om huset och djuren när ni var borta! Då Otra skadade sig och vi åkte till Boden efter en hel natt vakna, då du och Emma kommit hem sent. Kaffekopp efter kaffekopp för att hålla oss vakna. Hela resan var galet rolig (trots omständigheterna). Jag säger bara Sibylla, så vet du nog vad jag pratar om!

Och att bara inte tala om alla dagar i Påläng, när jag ringde och sa att jag ville tillbaka.. Vips så var jag där! Åh, du anar inte hur många minnen jag har med dig. Cykelturen när du och Anna var ute och red och jag inte vågade erkänna att jag var sur, haha. Så underbara stunder!!!


HELT ENKELT, JAG SAKNAR ER AV HELA MITT HJÄRTA!!!!!

Kram =) /Frida

..?

Jag tror nästan att jag har blivit beroende av att skriva och att blogga. Kanske inte riktigt samma beroende som vissa har av droger, men jag skulle tro att det är åt de hållet iallafall. Nuförtiden skriver jag mer än vad jag någonsin gjort, både på bloggen och i min skrivbok. Jag älskar det, de är underbart! Det finns inte något bättre sätt att få ut sina tankar på. Den som uppfann bokstäverna, orden & meningarna, måste ha varit en oslagbar människa. Idag förs allt i skrift och en vacker dag ska jag skriva kring viktigare saker, än vad jag gör idag.

Jag har även börjat läsa igen. Det var länge sen jag läste mycket. Förut läste jag massvis, men det är så skönt att äntligen läsa igen. Just nu läser jag "Lekrummet" av John Connor. Det är så bra. Har ni inte läst den, så borde ni faktiskt göra det! Helt klart värt tiden.

Just nu har jag så mycket känslor i mig. På ett sätt är det härligt, jag lever! Men samtidigt kan det vara obehagligt, för känslorna får inte styra mina beslut, dem får inte göra det! Då blir allting bara snevridet och fel. Det gäller helt enkelt om att ha kontroll. Kontroll över livet och allt som hör till.

Jag är stressad över skolan, över matematiken. Men det måste gå!


Onödigt inlägg dehär blev, precis som dem andra, men jag gör ett försök senare igen =)

/Frojl

Vit Herdehund!

Sitter här och drömmer mig bort på olika hemsidor. Har kollat massor med kennlar som föder upp dessa underbara och vackra hundarna, Vit Herdehund! En dag ska jag ha en sån, det är bara så! =) Tror nästan inte vackrare hund finns.



Ni måste ju hålla med om att dem är vackra!
Åh, ge mig en! <3
Nu ska jag fortsätta drömma....

5/2-09

Idag är det en "slappdag". Drömde en ganska komisk dröm inatt. Jag var på ett hästlopp, inte trav, inte riktigt galopp heller. Men det var en stor travbana där hästarna skulle springa fort, mycket fort, med ryttare på sig. I loppet innan mig tävlade några kompisar, de gick undan i världens fart och 5 stycken voltade med  sina hästar. Sen var det min tur och precis innan start fick jag veta att jag skulle rida en annan häst. En häst som bara ridits ett fåtal gånger och som aldrig hade tävlat. Men, precis när jag loppet skulle starta ringde Therese och väckte mig =) Haha.

Och du, Cami, ska man verkligen leva sina drömmar undrar jag nu?

Ja, det var nog det roliga jag hade att berätta nu för stunden skulle jag tro. Men jag återkommer, ska kolla lite på tv nu och datorn har snart slut med batteri, så det är nog bäst att avsluta innan den dör =)

Ha en bra dag!
KRAM



Innan jag går tänkte jag bara visa er denna underbara bild på min underbara systerdotter =) Visst är hon sötast i världen? Min pingla..! <3


Trött.

Egentligen är jag alldeles för trött för att blogga nu, men jag tänkte slänga in några rader iallafall.

Idag har jag varit på arbetsförmedlingen, ang. jobbgarantin. Jag måste säga att jag tycker hela konceptet låter underligt. Man måste söka jobb i hela sverige och man får dessutom inte tacka nej till ett erbjudande! Tänk om jag då inte vill flytta till något nytt ställe? Tänk om jag inte vill hamna på en plats där jag inte känner någon? Visserligen lär man ju alltid att känna människor, men jag vill inte åka nånstans, mot min egen vilja. Världen är f-n sjuk! Och på fredag ska jag dit igen, för ännu ett möte...

Har dock sökt jobb som personligassistent till barn och ungdomar. Det känns bra. Mycket bättre än att jobba som personligassistent för äldre, helt klart. Så jag hoppas att jag kan få det, så jag får mina egna pengar och kan göra vad jag vill! =) Skulle vara en riktig befrielse.

Fredagen blir en jobbig dag, stressig sådan. Först ska jag till Vård C nångång under morgonen och ta prover. Sedan ska jag vara på arbetsförmedlingen senast 11.15. Efter det ska jag till ungdomsmottagningen. Mycket att göra, dessutom tråkiga saker. Men det ska samtidigt bli skönt att göra någonting.


Men nu ska jag gå på toa, tvätta bort sminket, borsta tänderna, läsa min bok och sedan sova! Känner mig trött och det är verkligen skönt. Förresten så har jag, ikväll, tagit min sista antibiotika. Så förhoppningsvis är jag frisk nu. Springer dock på toa konstant hela tiden, men jag hoppas att det inte behöver bli en till kur.


Sov gott!
/Frida

Alone

Jag är ensam
Vad har jag här? Visst, jag har några få vänner här och där, runt Uppsala. Men hur ofta träffas vi? Ja, nästintill aldrig. Det händer  då och då att vi gör något tillsammans, går ut eller liknande. Men jag vill inte vara ensam längre, jag behöver fler sociala kontakter (dem behöver inte vara dem bästa, bara jag har någon jag kan träffa och umgås med ibland) och jag behöver säkert mer kärlek också.

Jag är trött på att sitta hos min faster dag ut och dag in, för att ibland åka till stan och gå på möten, gå till läkarn eller tandläkarn. Jag är så uttråkad och det gör mig less. Jag behöver göra något. Jag behöver träffa folk. Jag behöver prata om saker som egentligen kanske inte spelar någon roll. Sånt som man pratar med folk om, helt egentligen obetydliga saker.

Nä ursch, det måste vara sjukdomen och all tristess som gör mig såhär nere. Det suger ork av mig att inte göra någonting vettigt, jag vill helt enkelt ha en mening med någonting jag gör. Jag behöver svammla, skratta och prata om oväsentliga saker. Jag behöver vara social, åtminstone lite oftare än vad de blir nuförtiden.

Jag blir galen av ensamheten.
God Natt!

Hästarna.

Vart har allt underbart tagit vägen? Vart har hästarna i mitt liv försvunnit? Jag saknar dem, så jävla mycket. Att tänka tillbaka på tiden med mina två underbara, Donna & Athena, får mig ibland att känna mig lycklig. Men stunder som nu, när jag bara känner saknad, blir jag bara sorgsen. Det var så bra på den tiden, då hästarna fanns i mitt liv, dagligen. Jag hade alltid någonstans att vara, jag hade alltid någonting att göra, jag var helt enkelt aldrig sysslolös och uttråkad. Jag gjorde någon nytta, varje dag. Det  var så härligt att känna sig behövd, jämt och hela tiden.

Jag vill tillbaka till det, tillbaka till ett liv med rörelse, tillbaka till tiden då jag hade lite mer självförtroende gällande hästarna. Tillbaka till något som behöver mig. Det känns så fruktansvärt tomt och ensamt nu, nu när jag inte har någonting kvar. Om jag tänker tillbaka i mitt liv kan jag se mig själv som en person som älskade att göra saker! Jag spelade handboll, jag provade på en massa olika sporter och jag var i stallet dagarna i ända. Vad gör jag nu för att stimulera mina behov? Ingenting. Jag ligger här i sängen vid datorn, kliver upp för att äta el. göra något annat mindre oviktigt. Ibland kan jag lyfta mitt otränade arsle och åka in till stan, för att göra i stort sätt ingenting. Nån gång då & då kanske jag kan ta mig till stallet för en ridtur. Men jag känner mig så begränsad och inlåst. Det är omöjligt för någon att förstå, om de inte varit med om det själv. Varit med om att ha tappat allt på livets väg, för att försöka finna någon slags ro och trygghet i andra omständigheter.

Jag skulle så gärna vilja jobba i ett stall, men mitt självförtroende sviker mig nu för tiden. Jag är rädd för att jag inte ska orka kliva upp på morgnarna, rädd för att göra fel och inte klara av mina arbetsuppgifter. Jag är rädd för att mitt gamla "hästjag" inte ska få chansen att visa sig igen... Jag är för feg för att försöka och det stör mig. Jag skulle behöva en spark i arslet, nu. Någon som säger åt mig att de jag tror är fel, fullständigt fel! Men så är det inte, snarare tvärt om. Det känns som att ingen tror på att jag skulle kunna klara min dröm, att arbeta med hästar. Jag anses ha för ont och jag anses vara för lat & för dålig, kanske? Jag är trött på den snevända bilden av mig. Det är inte jag, jag är ju någon annan, helt enkelt.

Ibland finns hopp om att jag har allting kvar i Gällivare, men det har jag inte. Det vet jag. Där är ju allting precis som här, precis likadant. Jag är på ruta ett, åter en gång...


Nog om klagomål, jag är iallafall på väg att bli frisk!
/Frida

Seg dag!

Ursch, idag är det en riktigt seg dag, massa spring på toaletten... =) Trött och uttråkad är jag, på en och samma gång. Men imorgon blir det äntligen lite livat igen, ska in till stan, arbetsförmedlingen och sedan bibloteket tror jag. Skönt att få komma ut lite! Blev ingen promenad idag, har varit alldeles för seg och död för att orka det. Måste vara antibiotikan som gör mig såhär trött, det är ju inte normalt. Men ska ju till Vård C på fredag igen, så snart ska jag vara frisk =)

Ska även höra av mig till dem i stallet, så att jag kanske kan få komma dit och rida ihelgen =) Underbart! Det behövs verkligen en ridtur nu, eller två eller tre... Eller ja, hur många som helst!!!

Tråkigt att Djörfung inte är dräktig, Linda! Hon verkar inte vilja ha någon bäbis =/ Men ska bli spännande och se Otras avkomma i sommar =) Jag tror det kan bli en riktigt tjusig buse från henne! Jag hoppas att ni hela gänget, mår bra! Kram på er, vi ses, nångång! =)

På tal om annat såg jag på Dr Phil idag. Fy sjutton vad hemskt det var! Jag grät till och med. Handlade om anorexi och bulimi. Främst om två tjejer som levt med sjukdomen/sjukdomarna i några år, som var ganska allvarligt sjuka. Ena tjejen hade sin familj som stöd, den andra var helt ensam. Ursch, tror inte jag gråtit så mycket för ett tv pogram, någonsin, faktiskt. Tänk vad hemskt om man skulle sitta där själv, äta, spy, gråta, äta, spy och allt detta pågrund av all media och alla modeller som ska vara pinnsmala! (De är ju så de flesta fall börjar, man vill vara som dem). Då kan man ju ställa sig frågan om det verkligen är värt det? Jag menar, är det värt att ha modeller som ser ut som trådar, är det värt att ha bantningsmetoder på löpsedlarna och bilder på smala människor som media påstår är dem bästa? Fy, det gör mig nästintill förbannad! Det är ju samhället och media som påverkar allt dehär och jag kan verkligen inte förstå hur man kan göra sina medmänniskor såhär illa. Visst, det är en sak om man är "smal i sig", men att få modeller som blivit smala p.g.a bantning att framstå som vackra, är sjukt tycker jag! Är inte vi ute och cyklar på fel vägar? Varför kan man inte använda sig av de lite "mulligare" modellerna (eller vad man nu ska säga det), åtminstone för att jämna ut de hela. För att visa världen att dem också är vackra. För alla är ju vackra på sina sätt, varesig de är smala, mulliga el. tjocka. Eller är det jag som cyklar på fel väg?


Ja, då har jag fått de utkastat också =) Haha. Nu ska jag springa iväg och se vad de blir för käk idag, om jag ska laga mitt eget el. inte. Tjingsolong!
/Frida

Lite piggare =)

Känner mig äntligen lite piggare! Igår fick jag ett ryck och städade hela rummet och tvättade kläder, vilket var behövligt. Efter det slog magen till litegrann, så jag fick lägga mig ner och vila lite. Sen var jag igång med tvätten igen - kändes så skönt att äntligen orka göra lite vettiga saker!

Imorse vaknade jag halv åtta, men låg i sängen till halv elva, haha. Det var grymt skönt! Det bästa som finns är att bara ligga nerkrypt under täcket och småsova lite, utan att känna sig tvingad att kliva upp =) När jag väl klev upp tog jag det lugnt, men sedan blev det lite mera städning i huset och tv tittande. Nu ligger jag här och väntar på att vi ska åka och handla lite mat osv. Jag känner mig verkligen uttråkad och vill göra saker hela tiden, jag hatar att ligga still och vara sjuk!

På fredag ska jag till Vård C igen och lämna urinprov, och göra en urinodling för att se om allt blivit bra. Sedan hade läkarn skickat remissen till sjukhuset nu (!!!!). Jag ska alltså göra en gastroskopi, ursch! Känner mig redan nervös och jag har inte ens fått tid än, haha.... Börjar bra? =)


Jag har också äntligen fått lite musik på datorn som jag har kunnat ladda in på mp3:n, härligt! Om det är fint väder imorgon så ska jag försöka ta mig en promenad =) Skulle sitta fint!
Men nu ska jag åka och handla!
Vi hörs!
Tjing
/Frida

Förvirring.

Nu har ännu en dag gått och vi har ätit kinamat, fikat lite och sedan har jag mest vilat och tittat på tv. Är ganska trött mest hela tiden nu, vilket säkert beror på antibiotikan. Under kvällen har jag vissa stunder mått helt okej och sedan har det kommit som knivhugg i magen och jag fryser hela tiden. Har ingen feber iallafall, känns det som & det är ju bra =)

Mitt i detta känner jag mig ganska förvirrad, förvirrad över vad jag ska göra. Då syftar jag främst på jobb och skola. Skolan är ju en självklarhet, den måste jag klara av (ska sätta igång till veckan, tänkte bara må bättre först). Det känns skönt att tanken om att jag troligen är klar i mars finns där. Tänk vad underbart det skulle vara!! Gymnsiet, färdigt. Det låter mest som en dröm just nu bara. När den blir sanning kommer jag vara lycklig.

Ja, på tal om stad. Syrran kommer kanske ner snart, då ska vi åka till Eskilstuna och söka jobb båda två =) Härligt! Men jag vill att allting ska lösa sig nu med både boende och jobb. Jag vill ha jobb NU och boende också, ett alldeles eget boende. Det finns några som säger till mig att jag borde söka jobb i hela landet, och flytta dit vart jag får jobb. Är det så man måste göra? Finns det ingen annan utväg? Kan man nu förtiden inte välja själv VAR man vill bo? Det är isåfall en knepig värld vi lever i. Man ska jobba, jobba och jobba, men man verkar inte kunna bo och jobba på ett ställe som man själv vill vara på. Inte för att jag riktigt vet vart jag vill bo och jobba, men ändå. Känner mig inte tillräckligt stark för att åka iväg till vilken stad som helst, inte just nu iallafall.

Jag tror jag ska sätta mig och söka jobb imorgon, via internet. Massvis med jobb, i både Uppsalatrakten och Eskilstunatrakten. För jag kan lika gärna flytta dit innan syrran kommer också, jag behöver självklart inte vänta på henne. Kanske skulle vara en bra idé? Nåväl, ska söka jobb iallafall så får vi se vart det bär av =) Tänkte även åka in till stan nån dag och springa runt och höra om de behöver någon, wish me good luck >.<

Ska också på arbetsförmedlingen, jobbgaranti, på onsdag. Så får vi se hur de går där =) Verkar vara en lång procedur, som tar tid och jag vill ju ha ett jobb snarast möjligast. Jag undrar vart jobbet som personligassistent tog vägen? Helt enkelt är det nog inte meningen att jag ska jobba som det, kanske...

Ibland känner jag för att ge upp, jag verkar ju inte få jobb nånstans iallafall, duger man inte? Det låter ibland på folk som att de tror att jag inte ens försöker söka något jobb, eftersom jag aldrig får något. Men dem har fel. Jag söker ju, men jag får inget. Jag är helt enkelt kanske inte kapabel? Jag ser iallafall framemot jobbet i norge och jag hoppas att jag fortfarande finns med på listan! På tal om norge, så ska de ha en till utlandsjobbmässa, fast denna gång här i Uppsala. Funderar på att gå dit och se om de har något att erbjuda. Kanske lika bra att dra till norge nu, på en gång, istället för att ligga här och göra absolut ingenting vettigt? Om de nu vill ha mig där, så att säga.

Ja, allt kring jobb gör mig förvirrad och just nu gör skolan mig stressad. Jag har än inte fått alla uppgifter och matematiken hänger tungt på mina axlar. Men någonstans känner jag att jag SKA klara det. De känns bara stressigt, i mars ska jag göra prövningarna, hur ska jag hinna med det och alla sjukdomar som dyker upp? Hoppas det blir i slutet på mars jag får tid. *HOPPAS*

Aja, egentligen borde jag försöka sova nu. Inte för att jag har någon tid att passa, men för att ändå försöka få ordning på mitt dygn igen samt vila magen. Det skulle behövas.
Så, gott folk. Vi hörs
/Frojl


Ps. Jag skrev för några dagar sedan att jag ville att ni som läser skulle skriva en komentar om vilka ni är. De är ca: 23 st som läser, men endast 2 st visar sig...? Var är resten? =) ds.


RSS 2.0