Kina.

Idag fyller kusinen min 17 år, så vi ska snart bege oss mot Kina restaurangen och käka allihop. Jag mår väl inge vidare, fryser och har allmänt ont. Men jag mår heller inte bättre av att bara ligga här, så jag tänkte pallra mig dit iallafall. Kan ju bli trevligt trots allt =)

Just nu vill jag bara att medicinen ska börja värka och att jag ska bli frisk! Men min mage verkar inte tycka samma sak, tyvärr. Ja, idag då... Det händer annars inte så mycket skulle jag tro, bara ta det lugnt och kanske försöka räkna lite matte eller se om jag orkar gå ut på en promenad. Skulle vara rejält skönt att komma ut och gå en sväng.


Igår tittade vi, som sagt, på två filmer;
Brudens Bäste Man och P.S. I Love You.
Dem var helt okej! BBM vad rolig och också lite sorglig ett tag, den var bra! Dock lite tråkig då man kunde förstå vad som skulle hända hela tiden. Men den är helt klart värd att se på =) Sen så såg vi då P.S. I love you, vilket var en bra film det med! Men som man hört så skulle den vara sorglig, och det var den iofs, men på ett komiskt sätt. En bra kombination!

Ja, helt enkelt så var båda filmerna värda att ses!
Men nu ska jag inte svammla mer här, utan jag ska göra mig iordning och åka iväg in till stan.
Tjingsolong!
/Frida

Less!

Ja, jag vill bara bli frisk... Att ligga här och ha ont hela tiden är förj-vligt tråkigt och jobbigt! Hittills har inte antiobiotikan hjälpt och underlättat urinvägsinfektionen  iallafall, kan jag då konstatera. Hoppas jag blir bättre under helgen iallafall, annars blir det akuten & de känner jag verkligen inte för! Armar och ben domnar bort på mig titt som tätt, vad är orsaken till det, någon? De gick ganska bra under dagen idag och jag har kunnat ta mig till affären, sen slog det till, som knivar i hela magen. Jag vill verkligen inte ha de såhär. Jag vill bara bli frisk.

Ikväll blir det att se på film. Har hyrt två stycken, en komedi (som jag glömt namnet på), men som verkar vara riktigt rolig! Sedan hyrde jag även P.S. I love you. Folk säger att den ska vara bra. Senast idag hörde jag det på radion. Så, ni ska få höra mitt utlåtande sen =) Skönt ska det bli att bara ta det lugnt iallafall, även om det känns grymt tråkigt.

Men nu ska jag gå och äta middag (potatismos och fiskbullar, enda min mage klarar av typ) och jag kan ju inte påstå att det är direkt någon höjdar mat. Sen ska jag knapra ännu mer antibiotika. JAG SKA BLI FRISK!


Tjingsolong
/Frida


Sjukling.

De är jag de... Otippat?
Iallafall, har varit hos läkarn på Vård C idag. Jag gick dit för att jag hade så ont i magen, magkatarren. Kom därifrån med magkatarr, ev. magsår och även urinvägsinfektion som gått upp mot njurarna. Ganska knepigt att jag inte märkt av den tidigare, men så kan de kanske vara? Måste iallafall ha gått med den ganska så länge. Hur som helst slutade det hela med 3 olika mediciner, två stycken för magkatarren/magsåret (?!) och stark antibiotika i 7 dagar för urinvägsinfektionen. Samt ett framtida besök på sjukhuset för att göra en gastrostopi (?). Känns inge vidare och verkar vara riktigt obehagligt! Blir jag sämre under helgen eller den kommande veckan så hamnar jag på akuten, men jag ska bli frisk, jag ska!!

Mina mp3 promenader och springturer får vänta, för jag är totalt slutkörd - skulle kunna sova i 1000 år känns det som. Här har vi kanske en anledning till en del av min trötthet iallafall? (Syftar på infektionen). Och det är ju bra! Vem vet, jag kanske blir världens hurtigaste efter den här kuren, men just nu mår jag bara illa och fryser. BLÄ! Tur är väl att det går över.


Nu blir det iallafall vila, vila och åter vila för min del. Kanske lite matte på sidanom, så att jag hinner med allting.

Men just nu ska jag inte göra annat än vila. Tänkte bara slänga in ett litet och snabbt inlägg, för nu ska jag sova lite till.
Tjingsolong /Frida

Magkatarr

Smärta. Illamående. Svettningar. Kramper. Trötthet.
Frågar du mig, så hatar jag det. Min magkatarr är nu värre än nånsin... Ska till läkaren imorgon, på undersökning. Hoppas de kan ge mig medicin + något tips & råd. Jag är less på att ha de såhär. J-vla mage, helt enkelt! Och dessutom ska den nu kosta pengar!!!!


Orkar inte prata och jag orkar inte skriva nåmer. Jag ska ladda in musik på min nyinköpta mp3 och sedan lägga mig till ro och försöka dämpa lite av magvärken. Imorgon blir det Vård C med magen, sedan Hööks med Vickan och efter det ska jag till stadsbiblioteket. Grymt lässugen! Tips på någon bra bok, någon?




God morgon, god dag, god kväll & god natt allihop!
/Frida

Just ja, plugga ska jag också göra imorgon!

Tåget.

Yesbox, då sitter man på tåget och segar. Är i Ånge nu, så det är inte så långt kvar tills byttet i Sundsvall. Sen bär de då av mot Uppsala. Kändes inge vidare att åka från Östersund, fällde någon tår. Ursch! Hemskt. Men är åter i mars igen, så jag har de att se framemot =) Och nu är det hårdträning för mig, har ett mål till i mars. Känns bra!


PLUGGA PLUGGA PLUGGA =)

Ska åka in till stan på torsdag och köpa mig en billig mp3 från Clas Ohlsson. Den får helt enkelt duga till mina blivande promenader och springturer. Kondisen är ju på noll, och om man inte hör sig själv andas är de alltid så mycket lättare att ge gärnet =)

På tal om nått helt annat... När jag tappar bort saker är oftast den första tanken "jag ringer så hör jag var den är". Nu är frågan, är det bara jag som tänker så? Är jag halvtokig eller bara knopsig? Eller är jag normal? Haha.


Idag ska jag tillbringa min tid på tåget, sen ska jag åka hem och packa upp, slänga i en tvättmaskin och sedan lägga mig till ro i sängen. Förresten så är de massa bra saker som snurrar i skallen på mig och jag hoppas så jag spricker! Tänk om det kunde bli så underbart, jag hoppas det älskade sis <3




Nä, nu ska jag inte fördriva tiden mer här, utan nu ska jag soooova en stund innan jag måste byta tåg.
Tjingsolong!
/Frida

Uppsala imorgon.

Yes! Imorgon styr jag tillbaka till verkligheten och jag måste medge att det är någon jag absolut inte vill göra! Som jag nämnt tidigare ett flertal gånger så vill jag stanna här. Men samtidigt vill jag inte flytta tillbaka. Hm, skumt dedär. Jag vill bara ha det såhär underbart hela tiden...

Men nu är det inte så och imorgon vid denna tid är jag tillbaka i verkligheten, eller vad man nu ska kalla det. Har iallafall haft en alldeles perfekt sista kväll (för denna gången) här i stan! Suttit på Paus och fixat i ca 4 timmar, det var myys. Hoppas på att de ska bli lika perfekt nästa gång jag åker upp, de vill säga i Mars. Jag har även en hel del plugg jag måste göra tills i Mars. Känner mig lite stressad faktiskt, om jag nu ska vara ärlig. De jag ska göra är;

- Matematik A, nationelltprov.
-  Naturbruksämnen, 4 stycken, uppgifter.
- Idrott, träningsdagbok.
- Datorkunskap, Word, Powerpoint och Excel.

HOFF!
Och idrotten... Hm, tränar ju aldrig! Det måste bli skärpning på det faktiskt, dessutom "ingår" datakunskapen i idrotten, så det är två betyg som står på spel. Jag kanske ska ta och skaffa ett gymkort? Ny satsning på handbollen? Mer ridning? Promenader? Ja, promenader är bra, måste bara införskaffa mig en mp3 med bra musik och hitta roliga vägar att gå på, skogsstigar typ. Finns inte så gott om sånna hos min faster. Gym är något jag verkligen vill börja med, men ska man våga dra sig till gymmet ensam och otränad? Dessutom kostar det massvis med pengar. Handbollen finns i mitt hjärta, men kanske ska jag låta det förbli så? Osäkert. Sen då ridningen, ja! Mer häst, tack! Men hur tar jag mig dit? Nja, får helt enkelt införskaffa mig en mp3 med musik och därefter börja promenera och kanske även ta en springtur. Måste bara ut och orientera fram några bra och mysiga stigar. En hund skulle inte sitta fel.

Naturbruksämnerna är jag inte direkt orolig över. De gäller bara att vänta in uppgifterna och lösa dem, och det ska nog gå bra. Inte så oroande, det går nog bra! =)

Matten, hoff, puff och stön! 4:e året med Matematik A, säger inte de allt? Jag är totalt värdelös på matte och dessutom alldeles för lat för att aktivera hjärnan. Men detta är nu sista chansen på Dille Gård. Så jag måste fixa det. Måste däremot försöka hitta någon som kan hjälpa mig....? Någon duktig och smart person därute som ställer upp? Jag ser gärna framemot någon som kan förklara svår matte med bananer och äpplen, det gör de mycket lättare =) Haha. Sandlådenivå!

Ja, hela helgen har jag släppt allt plugg och de har varit riktigt välbehövligt! Men nu är det nya vecka och nya tag! Imorgon på tåget ska jag sätta mig med matten. Kanske jag finner någon smart människa där som kan hjälpa mig. Ja, man kan ju alltid hoppas iallafall....


Men nu ska jag vila hjärnan över natten, så tar jag tag i detta imorgon igen!
Hej så länge!
/Frida



DET KANSKE LÖSER SIG =) HOPPAS!

Vilka är ni?

Hej! Tänkte bara slänga in ett inlägg här lite snabbt innan jag ska bege mig ut igen. Det vore trevligt att veta vilka som läser min blogg, så ni kan väl lämna ett litet avtryck? =)

Idag är det förövrigt en mycket lugn dag, faktiskt. Vilket är skönt! Har verkligen lagt allt plugg på hyllan nu över helgen och det var välbehövligt. Tar nya tag i veckan igen med det som återstår! Tänk att jag kanske är klar snart, det är otroligt... Vågar inte tro det men jag hoppas verkligen =) Och jag ska då göra mitt bästa för att fixa det.

Förövrigt har denna helg varit en mycket bra funderarhelg. Många nya "upptäckter" och jag känner själv att jag har växt mycket och dessutom på ett bra sätt. Sen kan de nog kännas ganska så ensamt ibland, men det är de värt i längden, de vet jag. Känns dock lite konstigt när man inte längre passar in på samma sätt, jag är helt annorlunda nuförtiden.

Jag har lyckats rensa en hel del saker ur mitt liv i helgen och det är mer än härligt. De känns som att jag står så mycket stadigare nu, även fast de vinglar till stundom. Och på nått sätt är jag glad över beslutet skolan tog för 8 månader sedan. Visst, saknaden kommer nog alltid att finnas kvar, men jag vet också att de bra finns kvar i mitt minne och i hjärtat. Och även om saknaden tar över ibland kan jag nu se de på ett annat sätt, på ett bra sätt. Jag lyftes upp och femkronorna har nu trillat ner. Helt enkelt, de var nog min väckarklocka. En alldels utmärkt lärdom/erfarenhet. Så, tack kära rektor.

Östersund har jag alltid kvar och om jag skulle vilja kan jag alltid komma tillbaka, fast då blir såklart allt annorlunda. Och helt ärligt tror jag inte att jag vill det, inte än iallafall. Jag vill nog ha det som de är nu, för de är underbart. Att kunna åka hit ibland och bara låta allting vara perfekt, skönt och härligt. Dock kan jag ibland känna att jag mist några av de som jag föralltid vill ha vid min sida. Men man kan ju också se de så, att tiden med dem är över, glädjas åt de dem gav mig och att jag nu kan fixa de mesta som jag vill med dem i mina minnen, om man nu ska se det från den positiva sidan.

Jag har däremot en stark känsla av att inte vilja åka tillbaka till den såkallade "verkligheten". Jag vill bara att tiden ska gå fort, att jag ska klara skolan, kanske få ett jobb, fixa körkortet och därefter åka till Norge och jobba med dedär alldeles perfekta jobbet, som jag just nu bara drömmer om. Våren kommer nog bli en jobbig tid, tror jag, med allt plugg och allt runt omkring, men jag ser verkligen framemot sommaren och hösten och ALLT vad de innebär. Nya upplevelser och erfarenheter. De enda som skulle kunna förstöra det nu är att de skiter sig med jobbet i Norge. Men det får de inte göra =) Det har jag bestämt mig för och jag står fast vid det, jag ska dit!

Sen har jag, i helgen, funderat kring allt vad vänner heter. Och jag har nu kommit fram till att jag har två stycken ÄKTA vänner (i min ålder), Anna och Therese. Förut har jag hela tiden sökt efter fler. Men vet ni vad? Jag känner mig ypperligt nöjd och tacksam med att ha dem och jag behöver inga fler, trots att de bor 110 mil ifrån mig. Jag har bestämt mig att folk inte ska få köra med mig, och vänner som inte är ärliga och äkta mot mig och som jag aldrig pratar med, förutom när jag hör av mig, kan jag lika bra klara mig utan. Sen är det så härligt att känna att jag har vänner som finns där för mig, utan att vi ska behöva umgås jämt och hela tiden, på deras villkor.

Hela livet har jag sprungit så fort folk ropat mitt namn och jag har alltid gjort dem tillags & gått dem till mötes. Men ihelgen har jag verkligen känt att de inte har gjort mig någon nytta alls, snarare tvärtom. Så, nu är det slutsprunget för min del =) Ja, som sagt.... Helgen har gett mig mycket insikter och uppvaknanden. Finns så mycket mer, men de behåller jag för mig själv ett tag till =)

Tjingsolong!
/Frida

Armbåge.

Igår var jag först inne i stan och träffade AnnaLena, vilket var trevligt och kul =) Vi gick på stan lite, tog en fika, åkte ner till tågstation (jag bokade biljett till Uppsala) och sen åkte vi ut till Lillänge och gick in på rusta och lite andra affärer =) Ingen shopping för min del men såg en hel del saker som jag gärna skulle vilja ha.

Åker till Uppsala på tisdag, halv två. Det är dubbelt med de där, känner verkligen inte för att åka hem dit. Jag vill ju vara här, i Östersund... Jämt! Men det blir ju svårt, tyvärr.

Men iallafall, efter att jag hade träffat o umgåtts med AnnaLena ett tag så åkte jag hem till Maggan, duschade och gjorde mig klar för att sedan åka in till stan igen och umgås med Sandra ute på Frösön. Vi var hemma hos henne först och snackade lite skit, mysigt, sen åkte vi in till stan och gick på Upstairs. Det var inge folk där alls nästan, så jag åkte hem en timme senare. Men eftersom jag är ganska klantig av mig, halkade jag på en isfläck på väg till bussen. Tog emot mig med armbågen, smart... Nej. Idag ömmar den som tusan och jag har svårt att röra den och sträcka ut den helt. Men men, är man klatig så är man och tur är ju att de går över. Men jag skulle tro att jag slagit i någon nerv, för fingrarna domnar bort titt som tätt. Nåväl, hoppas att de inte sitter i så länge så att jag kan åka till stallet och rida när jag kommer ner till Uppsala igen =)

Idag blir det bara att ta det lugnt skulle jag tro, det är grymt dåligt väder ute (blåser som tusan). Så jag tänker då bänka mig här framför datorn ett tag till iallafall.

På måndag får jag kanske ännu mer läxor att göra, som ska vara klara i Mars. Känns bara som att det är kort tid. Hoppas att det blir slutet på mars, för det är mycket att göra tills dess.

Tjingsolong!
/Frida


I´m HAPPY!

JA! Jag har fixat allt som jag skulle fixa denna sväng.

Det är underbart! VG i småföretagande, VG i samhällskunskap och G i hovvård! Jag är så lättad att jag nästan gråter. Nån tår rann ner när jag hörde att jag klarade hovvården också! Jag är nog bra ändå, och jag kommer fixa resten! Jag skakar, men denna gång av lättnad och GLÄDJE! <3

Jag blir så lycklig av alla komentarer jag får nu när jag är här. Jag älskar stället, jag älskar människorna, jag älskar allt här. Och jag älskar definitvit att jag är på G att klara skolan och få ett slutbetyg. De är värt varenda krona och varenda snutt energi jag måste ge. Ja, de är helt klart värt allt. Go Frida, Go!

För ett år sen kunde jag aldrig tro, att jag Frida, som knappt lagt ner någon energi på skolan, utan bara på andra saker, nu skulle vara såhär glad över att få plugga. Men det är verkligen älskvärt. Verkligen.

KRAM
/Frojl

Smått förvirrad.

Japp, det är vad jag är... Förvirrad.
Jag vet nog varken ut eller in. Trivs så fruktansvärt bra just nu, här i Östersund. Jag vill inte åka härifrån, aldrig. Men jag vet att jag måste det och jag vet inte om jag kan/ska flytta tillbaka hit igen. Men det är så härligt när man kan stanna upp och verkligen känna hur BRA allting känns. Det är så hääärligt, måste jag säga... Igår åkte jag bil, tittade ut genom fönstret och kände i hela kroppen hur bra allting var, jag vill inte åka ifrån det!

Jag måste helt enkelt ta en rejäl funderare på vad jag ska göra, när jag ska göra det och framförallt hur det ska göras.

Men på torsdag skriver jag prov igen och sen åker jag tillbaka till Uppsala och allt vad det innebär. Jag vill bara stanna upp här förgott och låta allting vara och kännas såhär bra....



Nu ska jag kolla webbtvn, sen ska jag sooova. För imorgon blir det plugg och sen fikadejt med Anna G och kanske Camilla, som det ser ut nu iallafall. Så gott folk, Go natt! Än en dag väntar...

/Frida 

En kväll.

Ibland är det tjatigt hur ensamt livet kan kännas.



Alldeles för mycket tankar och saknad.



Och alldeles för lite kärlek och kramar....



För att vara sådär lycklig - jag behöver er <3
Jag saknar min syster, Anna, keely m.m. SÅÅÅ mycket <3 Och älsklingar, jag behöver er för att känna mig hel.
Kom hit!




Nu ska jag sova
Gonatt /Frojl


SKIT!

Jag känner på mig att hovvården gick skit! Kändes ganska bra när jag gick dit och skulle skriva provet, men när jag väl satt där fick jag blackout. GAAAAAAAAAAH, blir så arg på mig själv! Jag och prov är sämst tillsammans, helt enkelt.

Sen skodde jag för första gången i mitt liv, en skolhäst vid namn Dottla och det gick inge vidare de heller. Jag fick iallafall på en sko, men hon stegrade och hade sig. Och min rygg gjorde ont, jag blev på dåligt humör osv. Men skon kom på och det var ju bra iallafall =)

Ajja, än en dag uträttad med skoljobb. Nästa vecka på torsdag ska jag skriva småföretagande, räkna lite matte och sko igen. YEH! I can do it.

Ikväll åker jag till Maggan =) Ska bli kul! Helgen blir nog kanon den med.

Nu ska jag kila, så hörs vi igen..
Tjingsolong!
/Frida

Samhällskunskap =)

VG - Väl Godkänt =)
Jag är så Glad att jag fixade det! VG! =D Nu sitter jag och väntar på att jag ska få hjälp av småföretagslärarn, fast det är först om en timme. Och efter lunch är det hovvård, så jag kanske ska ta och plugga lite till nu när jag har tid över =)! Jag känner mig så fruktansvärt PEPP på skolan nu, det är helt otroligt!

Ja... Nu ska jag ta tag i hovvården! Uppdaterar senare igen =)

Kram
Frida

Hovvård!

Yes! Nu börjar jag ÄNTLIGEN få grepp om vad de handlar om. Men de är en hel del kvar... Tur att provet är först klockan ett imorgon... Har iaf pluggat nästan hela dagen och snart ska dem förhöra mig och efter de blir de sängen, måste upp halv sju imorgon! Tungt, men snart är den där nervösa dagen över!

Har varit såå onyttig idag. Bättring måste ske! Imorgon åker jag till Maggan, ska bli kul =) Ska även bli skoj att åka dit. Fredagen har jag lovat att hjälpa till med att ställa iordning allt inför lördagen och på lördag ska hästarna skos. På tal om skoning så ska jag SKO häst imorgon. Spännande =) Hehe.

Nu ska jag gå ner så dem kan förhöra mig!
Håll tummarna imorgon =)

Tjingeling!
/Frida

En "rolig" sak mitt i allt pluggande.

Snacka om att jag har tråkigt nu mitt i allt pluggande. Sitter här vid datorn nu, har tagit en paus, och bredvid mig ligger alla skolböcker utspridda över hela sängen. Fyfan vad duktigt jag är! Eller nått... =)

Hur som helst har jag en sån där lista som jag tänkte lägga ut här nu i all min uttråkning....

"Ta fram din mobil och bläddra mellan kontakter"

har du kysst nummer 7?
Annika, nej!

brukar du va med nummer 19?
Dille Gård, hm... Va och va, har bott där i 3 år iallafall =)

gillar du nummer 24?
Elisabeth, gammal lärare till mig och hon är bra!

är nr 18 en sötnos?
Daniella, ja, en riktig sötnos till vän =)

älskar du nr 1?
Anna M, Klart jag gör =) Bästa vännen ever!

är nr 12 bäst?
Cami, bäst på sina grymma sätt =)

är nr 31 grym?
Min faster, grym och grym, rolig kan hon då vara =)

är nr 5 snäll?
Anneli, som sjutton!

är nr 15 elak?
Christian, neej han är snäll =)

är nr 9 rolig?
Arbetsförmedlingen, inte ett dugg kul!

är nr 11 ful? 
Bell, inte alls =)

är nr 30 tillsammans med nån?
Farmor, nej inte nån.

har varit med nummer 22 ?
Elisabeth, gammla rektorn =)

är nr 26 din bästa vän?
Emma =) Jaa! <3


Så, ett tråkigt inlägg, men jag har tråkigt också så ^^ Lite tidsfördriv. Nu ska jag springa iväg på affärn och köpa CHOKLAD! Mums....

Tjingeling
/Frida

Lite stolt =)

Wiiie, jag är KLAD! =)

Fick veta att Samhällslärarn tyckte att mitt arbete var de BÄSTA och att de inte finns många som kan skriva så bra =D Elisabeth J och rektorn tyckte att jag skulle utveckla mitt skrivande =) Gaaah, jag trodde jag skulle dö en kort sekund =) Hehe... Känner mig så, hm... ja, KLAD & lite stolt såklart och jag kommer fixa dehär nu! Jag kommer göra det, de vet jag! (Hoppas jag! haha)

Sen ska jag göra småföretagande i nästa vecka istället, känns grymt skönt =) Jag är så lättad. Hovvården går ganska bra, många delar att lära sig men har en timme nu o plugga på skolan, sen har jag ju kvällen och morgondagen också =) Jag MÅSTE fixa det, och jag SKA fixa det! That´s it.

Det är konstigt vad några få ord faktiskt kan göra, att det kan ge så mycket glädje. Vad underbart det är! Jag älskar verkligen personerna, personalen och mina riktiga vänner här uppe i Östersund. De gör livet så mycket lättare och att bara vara här små stunder, gör mig så glad. Och imorgon kommer kära Sandra, jag längtar efter pinglan - ska bli så kul att ses igen Sandra!! <3 Sofie kommer också upp som de verkar! <3 SÅ BRA.

Ingen dålig födelsedag, än så länge, trots lite firande. Men att känna såhär är mycket bättre än allt firande i världen. Fast jag saknar dem i Gällivare, mycket. Men dem finns där ändå, och det är härligt att veta! <3

Nu ska jag plugga lite till på hovvården!
Tjingeling so long =)
/Frojl

20 år (Dagen med stort D?).

Jaha då var man 20 år då. Känns väl inget speciellt, allt är väl som vanligt förutom att jag nu får köpa alkohol och får betala mer för allting. De är inte bara kul att bli "vuxen", kan jag ju tala om...

Inatt sov jag skönt, dock vaknade jag först vid halv fem, trodde klockan var mycket. Men när jag tittade på klockan bestämde jag mig för att somna om. Vaknade igen kvart i sju och låg vaken en timme i sängen innan vi klev upp. Jobbigt att vakna så tidigt, ibland. Men ändå skönt att jag känner mig utvilad =)

Sitter på DIlle nu och ska plugga hela dagen. Ska iallafall bli skönt att få de gjort.

Skriver igen senare..
Kram
/Frida

På tåget =)

Hejsan! Nu sitter jag på tåget till Östersund, jag är framme om 45 minuter. Inne i stan möter Melina upp mig och då tar vi en sväng på staden, käk och mys =)

Har pluggat lite hovvård nu under resan och tack & lov, det kändes lite lättare. Kanske jag fixar provet ändå, det gäller bara att hålla tummarna och tänka positivt (?!). Fast det är svårt ibland. Hm... Knepigt dedär.

Hojj, jag är så trött att jag hade kunnat virra bort mig själv känner jag. Idag, innan jag gick och beställde biljetten, gick jag in på pressbyrån och köpte med mig lite fika till resan. Förvirrad som jag är glömde jag mitt kort i chipen. Gick sedan för att boka biljett och upptäckte då att mitt kort var borta, först började jag fundera på om jag tappat de eller om någon snott det av mig. Men så kom jag förvirrat på att de faktiskt var på pressbyrån. Sprang dit och som tur var så hade dem kvar kortet. Jag tackar för att jag gick på pressbyrån innan jag beställde biljetten, annars hade jag kommit till Ösd utan kort och pengar, vilket hade varit alldeles förjävligt.

Men sen hade jag faktiskt lite tur också =) Trodde att jag skulle få betala massvis med pengar till tåget, nämligen över 500 kr. Men som tur var frågade hon i kassan om jag ville bli prio medlem, och ja tack! Fick resan för 183 kronor! KANON! Kunde inte bli så mycket bättre, nu kanske jag slipper leva sådär super duper snålt iallafall...

Så de firar jag med en middag i stan idag! Super =)
Nä, nu ska jag glo vidare här på nätet, innan batteriet på datorn tar slut (finns inget uttag här).
Vi hörs /Frida

GAH!

Stress, stress, stress, packning, packning, packning!!!

Alltid, jag menar alltid, så ska jag göra ALLT i sista minuten! Snart är klockan tolv, klockan sju ska jag kliva upp. Sen ska jag in till stan, men all packning som måste vara färdigpackad, halv nio. Och har möte klockan tio, klockan elva går tåget. GAAAAAAH. Ibland blir jag bra irriterad på mig själv. Ingenting kan jag planera utan vips så händer det, haha. Så typiskt mig.


Ja, som sagt, har tagit en liten paus i allt packande. Vet knappt vad jag ska ha med mig, är bara allmänt förvirrad =) Huvudsaken, (eller huvudrollen som min kusin sa idag ;)), är ju att jag får med mig Maggans present, skolböckerna, datorn, kläder och lite stallkläder. Det blir mycket packning den här gången. Hijelp!

Boende löser sig iallafall, bor hos Melina tills jag kan bo hos Maggan =) Ska bli sååå KUL att få träffa alla och att få bo hos Melina, you go girl! <3


Nä, återgår nu till packningen....
/Frida

Ösd, imorgon?

Ja, imorgon kanske jag åker till Östersund, allt är ännu så oklart och bara de gör mig stressad. Jag ska iallafall åka till skolan och hoppas på att få hjälp med allting. Hoppas verkligen på det!!

Annars har jag väl inte så mycket att berätta. Så helt enkelt hoppas jag på Östersund imorgon så att allting löser sig och dedär med proven, håller åtminstone Jag tummarna på =)


Gonatt gott folk, nu ska jag packa!
/Frojl

Herreminjeee!

Allting bygger på kärlek, tillit och omtanke.


Precis allting. Och ändå får jag det inte riktigt att gå ihop, nånstans, just nu känner det som. Dehär med plugget går inge bra, som jag nämt i tidigare inlägg under kvällen och det gör mig väldigt stressad. Fast, de spelar väl ingen roll egentligen, eller? Jag menar, det finns nog ingen som bryr sig om jag klarar det eller inte, det är ju bara mig de hänger på, det är ju jag som bryr mig - det finns ju ingen annan som direkt lägger ner energi på det. Och så ska det ju vara, de säger jag inget om. Men jag önskar att jag kunde lita på mig själv och att min hjärna kunde ta in det som JAG vill att den ska lära sig, men den är inte särskilt villig att lära sig någonting och det stör jag mig på jävligt mycket. Skit hjärna!


Jag ska inte babbla ihjäl er, men just nu känner jag ett desperat av att ha någon nära, som förstår mig. Kanske man ska sätta ut en annons? "hej, jag heter frida och jag behöver dig" Hm, nej... Jag skippar nog det. Jag tror att jag skippar resten också. För nu ska jag snoka runt på nätet och sedan gömma mig under täcket en natt.

Tjingeling.






Jag har tänkt på dig idag Athena. Jag saknar dig <3


J-vla hovvård!

Ja, ursäkta ordvalet. Men jag förstår verkligen ingenting. Jag behöver bara titta i boken för att förstå att jag aldrig kommer klara av de där provet. Ibland tänker jag varför jag ens, i hela h-vete, har gett mig in på dehär med att plugga in betyg!

Det går ju inte som jag vill.
BAJS PÅ DET!

Min hjärna vill inte alltid som jag vill, speciellt när det gäller att lära sig svåra saker. Ändå ska jag försöka lära mig hela tiden, och varje gång blir jag förbannad på mig själv när jag inte fattar någonting. Måste ju läsa samma sak 1000 ggr om, och inte ens då förstår jag vad jag läser. Gah, krångel!



Jag måste klara det, jag MÅSTE!


Hjälp mig att klara detta =) <3

Agersta.

Idag har jag varit på Agersta med Mimmi och David, en snabb sväng. Inhandlade ett par ridvantar, riktigt braiga och sköna =) Min present till mig själv, får det bli. När vi hade varit på Agersta så åkte vi förbi affärn och köpte glass + nyponsoppa, sedan åkte vi hem och käkade det =) Dock har jag aldrig ätit de tillsammans förut, vad jag kan minnas, men jag måste säga att det var helt okej.

Det var härligt att, äntligen, få umgås med någon igen. Det känns som att det var evigheter sen jag hittade på något såhär med en kompis, i alla fall här nere i Uppsala. Så, det var efterlängtat och behövligt.

Snart ska jag sätta mig ner och plugga i hovvårds boken. Det känns kanska tungt, för jag hatar att bara läsa och försöka lära mig saker, då gör jag hellre 100 uppgifter. Jag är inte så duktig på att plugga in saker via läsning, tyvärr. Men det gäller väl att göra sitt bästa och försöka? Mer går väl inte, eller?

Igår satt jag och tittade på olika utbildningar och drömde mig bort litegrann. Vill verkligen kunna gå på Ridterapi utbildningen, men vad ska man göra efter den? Svårt.





Ajja, längtar till på måndag iallafall, men är som sagt grymt nervös inför proven. Hoppas det går vägen nu.... Nåväl, känner mig inte direkt inspirerad över att skriva, så - tjing!
/Frida

Confused.

Ja, det är jag.... Och som vanligt vet jag inte hur jag ska göra =) Men det spar vi till någon annan gång.

Har jag sagt att jag är klar med samhällskunskaps uppgiften??? Det är jag iallafall, så underbart. Och när det gäller småföretagande så ska jag få hjälp nu när jag åker upp, dels därför jag åker upp tidigare än 14e. Sedan måste jag plugga på hovvården, för den vill jag klara av =) Måste också börja packa o tvätta, så att jag säkert får med mig allt, det är mycket att tänka på nu... Nästan för mycket.

Jo förresten, Linda W, jag läste våra 2-3 år gamla mail konversationer igår natt. Haha, det var underbart och ganska så komiskt hur allt faktiskt har varit och sett ut! Jag skrattade gott för mig själv över vissa saker vi skivit, haha. Jag saknar er så det gör ont, KOM HIT för guds skull, så jag överlever galenskaperna ett tag till, hehe! <3

Jag trodde en gång i tiden att jag aldrig skulle tänka tanken eller känna den saknad jag gör just nu, till Malmberget/Gällivare, men jag måste erkänna att dem känslorna dyker upp mer och mer.... Det är ingen bra stad för mig, de tror jag inte, eller snarare vet. Men dessa kära människor som finns där, som jag känt hela mitt liv och som betyder så mycket för mig, gör det så svårt att släppa allt och ju mer tiden går, ju mer saknar jag dem <3 Dem förstår mig så väl och känner hela mig, verkligen hela mig. De vet allt och de tycker om mig för den jag är. Här är de mest ytligt och det är de som gör de svårt att vara sig själv......


Nä, ge mig en spåkärring, tack =)

Nu ska jag iallafall försöka sova, eller slå på en film, eller nått. Imorgon återstår pluggeri pluggera. Och även söndagen blir det plugg, städning och tvätt - för på måndag, då lämnar jag Uppsala för ett litet tag och får åka hem till Maggan!! =) Ska även träffa vänner och åka på unghästmönstring på Dille! Vilket ska bli så himla kul =) Jag längtar, så jag spricker!

Kram och gonatt
/Frida

Anna Mattsson.

Jag saknar dig, vännen.



Jag tycker att du ska komma hit och hälsa på mig, men det har jag sagt många gånger nu =) Och jag förstår att det är svårt att bara åka. Men jag önskar att det hade sett annorlunda ut för oss för jag behöver dig, precis som allting var förut, när vi kunde umgås när vi ville, hur som helst och var som helst. Helt enkelt så saknar jag dig.

Miss you and I love you darla <3

Mår illa.

Ja, jag mår grymt illa, har gjort det hela dagen till och från. Svettats och fått "må-illa-kramp-anfall", vilket är mindre kul. Hoppas inte att det är någon magsjuka som spökar iallafall, men spyan har inte känts så långt borta idag kan man ju säga. Dock har skolarbetet blivit liggandes idag och det känns inte bra alls.

På dan träffade jag Tazzan, gammal klasskompis från Dille, det var trevligt! Men, efter någon timmes spring på Gränby började mitt illamående, så sen kom min faster och hämtade mig. Vi åkte till Max, där lyckades jag få i mig en mellan pommes iallafall, de är väl vad jag har ätit i matväg idag, förutom 2 mackor nu på kvällen, efter att ha sovit några timmar.

Ursch, jag har verkligen inte tid med sånt här. MÅSTE PLUGGA, ska ju åka till Ösd.
Men att åka dit imorgon är inställt.... Får se när jag åker helt enkelt =) De är ligger med 40 graders feber i Ösd, så de känns inte så lockande att åka dit än. Men förhoppningsvis kan jag åka lite innan, så jag får hjälp med småföretagandet, för jag tror jag blir tokig på det snart, annars....

Nu ska jag försöka sova bort mitt illamående, först blir de ett glas vatten =)
Tjing!
/Frojl


Pluggat!!

JA, nu har jag pluggat, över TRE hela timmar. Och vad hann jag med, jo 1½ kapitel! Inte ens mycket... Det gör mig ännu mer stressad, jag menar... jag har 6 kapitel kvar! Gaaah. Help me, någon......!! Jag är inte duktig på småföretagande, bara att konstatera, helt enkelt.

Pratar med Sandra och upplever en massa roliga minnen =) Ett Sandra citat följer som liknande "jävlas inte med mig för jag är kompis med Jesus" haha. Till de tillhör att hennes kompis faktiskt kallas för Jesus! =) Haha.



En annan dag tillbringade vi på tågstation, när Sandras bror skulle åka hem från Östersund. Och där fann vi denna skylt och givetvis är det linslusen Sandra som var först på plats =) Hehe.

Sandra, jag saknar dig!
Och givetvis många andra...


Men nu ska jag glo vidare här  på nätet, tänkte bara dela med mig av att jag PLUGGAT! =)
/Frida

Expert.

Jajjmän, just nu känner jag mig som en expert. En expert på att slingra sig undan skolarbete, och det är INTE bra! Just nu är det väldigt svårt de jag ska göra i småföretagande. Har försökt få kontakt med läraren, men de är ju röd dag idag - pucko jag. Så typiskt! Säkerligen blir det att plugga på min födelsedag, jippi! Eller inte.

Nä ursch, jag känner mig så himla opepp på dehär just nu. Men det får såklart inte hända, jag måste ju klara det. Men jag är ganska så opepp på allting. Vill helst bara sova, en sådan period tror jag, fast som tur är så går de nog över snart =) Men jag vet att jag måste plugga idag och nu är dem andra inte hemma, så jag funderar på att sätta mig i köket. Lite lättare att tvinga sig själv att plugga då kanske? Jag menar, istället för att ligga i sängen och försöka få något vettigt gjort...

Idag har jag färgat min fasters hår, röda slingor. Jag trodde de skulle bli förjävligt men de blev helt okej. Och imorgon ska mitt hår få ny färg, eller ny och ny, de blir rött igen. Bara lite "påfyllnad" =) Måste ju se något sånär ok ut nu när man ska åka upp till Ösd, när man fyller 20 o när man ska på 50års kalas. Jag måste tvätta kläder med, ska nog slänga in en tvätt nu. (Ännu en slingringsmetod i förhoppning om att inte behöva plugga, haha). Men efter tvätten ska jag ta med mig datorn in i köket och försöka klura ut alla kalkyler o shit.... Ge mig lite inspiration, tack. De blir ju kanske inte så bra arbete som jag vill ha det annars. Men men... Är glad om jag får Godkänt, för in på behandlingsassistent linjen ska jag sen, thats it peopel!

Fick ett mysigt samtal av Keely idag =) Eller, mamma ringde och berättade att Keely sett mig på kort och sagt moster massor med gånger, samtidigt som hon pekat på mig. Lillgumman.... Sedan fick jag "prata" med henne, och hon utbrast, mamma! haha, nä det är moster... Då skratta hon sådär gott och sa moster =) GULLUNGE helt enkelt <3 Saknar mosters pingla så mycket!!!!!


Keely matar sin nya docka :-) Älskling <3

Nä, nu ska jag snabba mig på och slänga in en tvätt, sen plugga massvis innan resten av folket kommer hem igen!
Önska mig lycka till, det lär behövas =) hehe..!

/Frojl

8 dagar.

Japp, 8 dagar kvar till min 20års dag...

Men först, innan jag skriver mer, vill jag lägga in några få bilder från julafton...
       

Och givetvis tjorvar datorn igen, så jag ger upp. Funderar på om jag kankse ska göra en pixbox där jag kan lägga in mina bilder, de blir alltid strul när jag ska lägga in dem här på bloggen. Nä, pixbox får det bli =)


Hur som helst, jag har tappat all plugg-inspiration, vilket är totalt värdelöst eftersom jag ska göra proven om 10 dagar. Jag är korkad om jag misslyckas denna gång, men ingen som helst inspiration finns där. Ingen alls. De gör mig orolig, om jag sätter mig med böckerna, slutar jag nästan lika fort. De är mycket dålig stil och jag vet att jag måste skärpa till mig om jag ska klara dehär, vilket jag naturligtvis vill göra. Men de är många uppgifter, övermäktigt med uppgifter, känns det som, speciellt i småföretagande. Men jag ska fixa det, de ska jag göra. Jag måste.



De är bara snurrigt just nu, men det blir bättre. Allt kommer bara på samma gång... Så typiskt...........

Aja, jag ska inte klaga, bättre dagar kommer!
Återkommer ifall jag får ordning på en pixbox.
/Frida

Plugg!

Hej! Jag börjar lite arg på bloggen, har laddat in ett inlägg för några dar sen, men de verkar inte komma in? Skumt.

Hur som helst, idag har jag pluggat inför proven den 15:e januari, jag börjar bli ganska så nervös faktiskt. De är mycket som ska göras och mycket som ska in i huvudet innan de är över. Men jag vet att jag måste fixa det och framförallt, jag vill fixa det. Men idag fick jag veta att jag kanske ska ha hovvårdsprovet den 13:e..??? Låter konstigt, jag har alltid trott att alla prov skulle vara den 15:e, men men... Får ringa och höra med rektorn vad det är som gäller.

Jag åker ner till Ösd lite tidigare än beräknat, dvs. troligen på torsdag. Känns skönt, då kan jag plugga där i några dagar innan proven. Har ju, som sagt, en hel del kvar. Jag tycker att jag pluggar o pluggar, men de verkar inte minska :(


Imorgon ska jag plugga som sjutton iallafall! Men först ska jag in till stan, på morgonen och fixa lite.



Och dessutom har jag lite beslutsångest, gällivare? uppsala? gällivare? uppsala?
Ja, de tåls att tänkas på....

Kram Frojl

2009.

Nytt år innebär nya möjligheter och nya händelser. Nyåret var supertrevligt och roligt. Bilder kommer i detta inlägg, och även bilder som jag lovat länge att lägga ut....

Jag hoppas iallafall på att detta kommer bli ett händelserikt år med mycket glädje. Hittills har väl inget spännande hänt mig, men om två veckor åker jag till Östersund. Där ska jag skriva prov, lämna in uppgifter, fira min 20års dag och Maggans 50års dag och förhoppningsvis ska jag också få hjälp med matten. Det känns så skönt att det går framåt med skolan och till sommarn vill jag vara klar, med ett slutbetyg i handen. Och då ska jag ta på mig min student mössa igen, för det är då jag tar studenten på riktigt. Sedan ska jag, om pengar finns för att köpa en ny mattebok, bränna upp min mattebok som jag nu har kämpat med i snart 4 år. Vilken befrielse det skulle vara att se boken brinna och verkligen kunna känna att jag inte behöver räkna ett enda tal till, i hela mitt liv. Den dagen längtar jag efter.

Ja, i år blir jag 20 år. Jag?! 20?! Helt galet... Jag känner mig inte så stor, känner mig inte alls så vuxen. Skulle snarare kännas bättre att fylla 10 år. Kanske låter det dumt, men det är så det känns. Fast visst är de kul att bli mer vuxen, men... det finns så många saker jag vill ändra på och göra om, men som de är nu, då tiden bara rullar på, finns de ingen chans till det. Och det finns så många saker som gör att jag fortfarande är alldeles för liten för att bära upp 20års titeln.

Men jag har iallafall saker att se framemot i år.
 Jag ska fixa körkortet. Jag ska skaffa jobb. Jag ska fixa skolan. Jag ska förhoppningvis åka och jobba i Norge i augusti. Jag ska skaffa pojkvän. Jag ska skaffa lägenhet. Jag ska bli vuxen, så jag kan leva upp till min ålder, thats it.

Mina nyårslöften:
1, Ta hand om mig själv, kanske massage? Träning? Osv.
2, Göra det JAG vill, inte de andra vill att jag ska göra.
3, Leva hälsosamt dvs bli något nyttigare.
4, Jag ska tro och lita på mig själv, för jag kan!

Ja, det är dem löfterna jag tänker börja med. Sedan kanske det fylls på under årets gång, men det lär ju märkas. Nu ska jag lägga ut lite bilder här och inte envisas med att skriva en massa drabbel =)

I Gävle, med Sofie och hennes syster + några till:
(Charader + Singstar!!)

         
       

Gällivare resan, inkluderat dop, 50årsfest osv:

     
       

OKEJ!! Nu är min dator knäpp igen, så... JAG GER UPP! Innan jag helt tappar fotfästet och blir förbannad. Mer bilder kommer, nångång! Tack för mig nu så hörs vi snart igen.

Kram Frida

Nytt år, nya möjligheter!

mitt 2008

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Tog "studenten", flyttade till Maggan, "flyttade" till Göteborg, flyttat en hel del.

2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inget...

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Jajjemän =)

4. Dog någon som stod dig nära? Ja...

5. Vilka länder besökte du? Lappland!

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? JOBBA, resa och rida en massa och köpa häst!

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? 4e februari.

8. Vad var din största framgång 2008? En hel del.

9. Största misstaget? Fixade inte gymnasiebetyget.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja....

11. Bästa köpet? Vet ej.

12. Vad spenderade du mest pengar på? Hm... svårt att säga, kläder kanske.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Flytten och massa annat.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? MASSVIS =D

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare? Båda och tror jag...

16. Vad önskar du att du gjort mer? Levt mitt liv och njutit av de bra sakerna.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Sovit...

18. Hur tillbringade du julen? I Gällivare med familje och några till.

19. Blev du kär i år? Nej.

20. Hur många one night stands? De du!

21. Favoritprogram på TV? Hm, kollar knappt på tv...

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Nej det tror jag inte, men besviken är man nog.

23. Bästa boken du läste i år? Inte nån direkt favorit....

24. Största musikaliska upptäckten? Ingen..

25. Något du önskade dig och fick? En hel del saker =)

26. Något du önskade dig men inte fick? En häst.

27. Årets bästa film? Taken =)

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Var på Ava med några Dillefolk =) Saknat.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jorå, det finns det alltd....

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008? Ensamvarg kanske? =)

31. Vad fick dig att må bra? Hästarna.

32. Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen...

33. Vem saknade du? Många!!!!!!!!!!

34. De bästa nya människorna du träffade? Träffade många nya och bra människor. Helt underbart =)

RSS 2.0